Tăriceanu: Sunt speriat cu ceva. O să ne facem de râs

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a aflat marți că este urmărit penal în dosarul Microsoft, fără a fi înștiințat oficial. El a vorbit la TVR despre câteva probleme actuale.

Într-o intervenție telefonică în emisiunea România 9 de la TVR, Tăriceanu a spus ”Rămânem pe tărâmul ipotezelor”, explicând că nu a primit nimic oficial. ”Nu e prima oară când apare informația în spațiul public privind implicarea mea în dosarul Microsoft. Contractul de achiziții Microsoft a fost legalizat în 2004 când eu nu eram prim ministru”, a mai explicat liderul ALDE.

Solicitat să precizeze dacă nu cumva a fost 'speriat' de cineva de și-a schimbat unele opțiuni politice, Tăriceanu a explicat:

Sunt speriat cu ceva. Sunt speriat cu gândul că România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene în cel mai bun caz degeaba, în cel mai rău caz o să ne facem de râs. Eu am vorbit foarte clar când am spus că România nu este pregătită pentru preluarea președinției. În ce sens, nu pregătirile tehnice pe care le face guvernul pentru organizarea reuniunilor sunt importante, eu vorbesc de altceva: în momentul în care România preia președinția are o ocazie extraprdinară de a-și promova, de a-și susține câteva chestiuni de interes național. Nu interesul național al UE trebuie să-l promovăm noi, dar avem și niște interese naționale, care într-o Românie fragmentată, rupta-n două nu vom reuși să le facem”,  mai spus Călin Popescu Tăriceanu la TVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel