Tăriceanu: Sunt ”în grafic” pentru intrarea în turul al doilea al prezidențialelor

Președintele Partidului Liberal Reformator, Călin-Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, la Giurgiu, că se află ''în grafic cu obiectivul fixat de a intra în turul al doilea în alegerile prezidențiale'', iar în ceea ce privește campania electorală consideră că valoarea proiectelor și a ideilor trebuie să primeze și nu spiritul de distrugere al adversarului.

”Nu cred că în România trebuie să ne lăsăm în continuare ancorați în mentalitatea și în spiritul care a fost promovat de Băsescu, care a mers în general pe distrugerea adversarului. Eu cred că valoarea proiectelor și a ideilor trebuie să fie cea care să primeze în dezbaterea publică, de aceea azi voi prezenta proiectul meu de țară și îi provoc și pe ceilalți să facă la fel dacă au un proiect de țară pentru că nu e suficientă o schimbare, trebuie o viziune să faci ca țara ta să progreseze”, a spus Tăriceanu, într-o conferință de presă.

El a adăugat că obiectivul pe care și l-a fixat este de a intra în turul al doilea și consideră că este în grafic în ceea ce privește structurile de susținere ale campaniei prezidențiale.Totodată, el a susținut că relațiile cu PSD sunt corecte, este adversar cu Victor Ponta în campania pentru alegerile prezidențiale, dar discuțiile se poartă civilizat pe bază de proiecte și argumente.

Tăriceanu a reamintit că are experiența guvernării și a susținut că relațiile cu premierul Ponta se desfășoară firesc, pentru că nici socialismul modern nu mai e ce era altă dată.

Socialismul modern s-a adaptat și liberalismul a evoluat, presupune asumarea responsabilității sociale. Toți au evoluat, responsabilitatea socială ne este astăzi și nouă la fel de proprie ca și socialiștilor, nu au ei proprietatea responsabilității sociale și noi promovarea numai a valorii individului. Ca exemplu, în momentul în care am fost la guvernare am făcut recalcularea pensiilor cu convingerea că este un act și moral și necesar, pentru că nu poți spune că e o măsură socialistă dacă majorezi pensiile pentru că nici într-o guvernare liberală pensionarii nu trebuie să sufere, a adăugat candidatul PLR la alegerile prezidențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel