Tăriceanu spune că a fost interceptat pe mandat de siguranţă naţională

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi că a fost interceptat, în 2015, pe mandat de siguranţă naţională.

'Am fost astăzi la Înalta Curte, am stat şi am aşteptat îndelung pe culoare, s-a dat un nou termen pentru că în dosar sunt probleme legate de modul în care au întocmit dosarul procurorii. E vorba de, haideţi să spunem, legalitatea şi regularitatea probelor, nu pot să intru în mai multe detalii, interceptările', a spus Tăriceanu pe B1 TV.

El a adăugat că a fost interceptat de SRI pe mandat de siguranţă naţională în timp ce vorbea la telefon cu fostul său consilier.

'Vorbeam cu Silberstein la telefon, el nu era nimic, nu era suspectat de nimic. În 2015 se întâmpla asta. Una din acuzaţii este că am minţit când am fost întrebat de natura relaţiei cu Silberstein. M-au întrebat care era natura relaţiei, 'vă vedeaţi des, discutaţi des'? Eu am spus - sporadic. Zice 'păi cum sporadic, că uitaţi avem înregistrări şi se dovedeşte că două luni la rând aţi vorbit o dată într-o lună, o dată într-o lună'. Şi ce-am a vorbit? Salut, venise la Bucureşti, el a fost consilierul meu în perioada când eram prim ministru, şi discuţia e în felul următor: 'Bună ziua! Bună ziua! Ce faci? Sunt la Bucureşti. A, ce bine!' Mă întreabă 'ce faceţi, aveţi timp să bem o cafea'? Da, îi spun eu, cu plăcere, luni ne vedem la o cafea. Luni vorbim din nou şi eu îi spun 'îmi pare rău nu mai putem să ne întâlnim că sunt ocupat, mai vorbim peste o lună'.

Şi spune 'nu erau sporadice, asta înseamnă că era o legătură care era întreţinută consistent, a mai menţionat şeful Senatului.

El a adăugat că urmărirea penală împotriva sa a început înainte să fie oficial declanşată.

'Au început să mă înregistreze, m-au chemat anul acesta 'ca martor' ca să îmi folosească depoziţia ca martor, să o coreleze eventual cu înregistrările, chiar dacă nu au niciun fel de suport şi după aceea să mă transforme în acuzat', a subliniat Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel