Tăriceanu - SPP. Chirieac: Nu poți să incrimezi SPP! Ce era să facă?

Vlad Manolache / 09 oct 2018 / 22:00 Salveaza PDF Comentarii
Călin Popescu-Tăriceanu
Descriere foto: Călin Popescu-Tăriceanu

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat astăzi, la România Tv, că în cazul filării lui Călin Popescu Tăriceanu, SPP nu putea să intervină în niciun fel.

Călin Popescu Tăriceanu a fost audiat astăzi la Comisia parlamentară de anchetă a SPP, unde s-a arătat indignat de faptul că serviciul nu a făcut nimic în perioada de șapte ani în care a fost interceptat. Analistul Bogdan Chirieac a declarat că nu era treaba Serviciului de Protecție și Pază să îl prevină atât timp cât Tăriceanu a fost filat de autoritățile române.

"Sper că o să răspundă cineva"

"SPP, oricât ar părea de ciudat pentru unii, este totuși o instituție a statului, un organ al statului. Deci dacă domnul Tăriceanu ar fi fost filat de mafie sau de un serviciu străin, atunci, da, ar fi fost vina SPP. Dar Excelența Sa, președintele Senatului, a fost filat de organele din România, constituționale. Sper că o să răspundă cineva, pentru că un judecător, care îți dă mandat de ascultare șapte ani, nu mai are ce să caute în magistratură, dar sistemul era făcut, și bine că l-au descoperit, încât iată că este un abuz de sus până jos. Cu toate acestea, nu poți să incriminezi SPP. Ce trebuiau să facă, să dea în gât SRI-ul și DNA-ul de dinainte de Helvig? Era o anchetă a statului, omul fiind păzit de un organ al statului, de justiția statului, care iată descoperim pe zi ce trece că era coruptă până în măduva oaselor. Era o anchetă în curs, cu probelma asta se confruntă și președintele Trump în momentul acesta, o anchetă în curs făcută tot de organele statului. Ce era să facă SPP, să îi dezvăluie?", a declarat Bogdan Chirieac la România Tv.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24