Tăriceanu simte amenințarea lui Cioloș

Călin Popescu-Tăriceanu consideră "o amenințare voalată" intenția premierului Dacian Cioloș ca Guvernul "să procedeze la anumite schimbări pentru care, în unele cazuri, există o anumită rezistență în clasa politică".

"Eu înțeleg altceva. Asta este un fel de amenințare voalată în legătură cu ceva care este foarte greu de măsurat. Care este rezistența clasei politice și la ce? Schimbare la ce? Schimbăm perdele, schimbăm mobilierul la Palatul Victoria? Schimbarea se referă la lucrurile concrete. Așa, în general, pe mine nu mă impresionează și nici nu mă face să fiu temător la o astfel de amenințare. Înțeleg că există, și vă spun și care sunt modalitățile, nu e niciun secret pentru nimeni, la ce poate să facă Guvernul, ca să ocolească temporar Parlamentul, de exemplu, să dea ordonanțe de urgență. Credeți că e bine? Credeți că asta e modalitatea? Eu cred că nu.

[citeste si]

Dar până una alta, eu cred că e corect să vedem care sunt propunerile. Dacă, de exemplu, discutăm de criteriile de selecție a oamenilor în administrație, pentru că am văzut că este o temă evocată de premier, o iau foarte în serios. Nu îmi place însă că aflu că va cere la Bruxelles specialiști și criterii. Dar ce, noi nu putem să folosim criterii? Nu asta este problema, a stabilirii criteriilor. Criterii am avut și până acum", a afirmat Tăriceanu duminică la TVR 1.

Premierul Dacian Cioloș a afirmat că Guvernul va solicita un vot Parlamentului pentru anumite legi, dar și că "va trebui să folosească anumite instrumente pentru a proceda la anumite schimbări pentru care există o anumita rezistență în clasa politică".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel