Tăriceanu, scrisoare deschisă pentru Iohannis

 Preşedinte Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că şeful statului, Klaus Iohannis, datorează românilor "răspunsuri la câteva întrebări simple legate de modul de operare al instituţiilor de forţă".

 "Domnule preşedinte, în mijlocul acestui scandal imens, datoraţi românilor răspunsuri la câteva întrebări simple legate de modul de operare al instituţiilor de forţă. Aceste întrebări nu sunt doar ale mele, ci şi ale sutelor de români care mi s-au adresat mie şi Parlamentului în speranţa că aici vor găsi dreptate", afirmă Tăriceanu într-o scrisoare adresată preşedintelui Iohannis, după ce şeful statului a semnat două decrete privind eliberarea din funcţie a generalului Florian Coldea şi trecerea acestuia în rezervă. 

Întrebările adresate de Tăriceanu se referă la presupuse "decizii secrete" ale Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), "prin care s-au conferit puteri sporite instituţiilor de forţă în Justiţie". 

"Există alte decizii secrete ale CSAT prin care s-au conferit puteri sporite instituţiilor de forţă în Justiţie, care au dus la limitarea sau încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor? Dacă da, aveţi datoria să le faceţi publice. Care este nivelul implicării serviciilor secrete în Justiţie, dincolo de descrierea generală "Justiţia este câmp tactic"? În lumina documentului prezentat de UNJR, aveţi datoria de a preciza care sunt puterile sporite pe care le-aţi acordat serviciilor şi unde se opreşte influenţa acestora asupra magistraţilor. Există ofiţeri acoperiţi în Justiţie şi, dacă da, care este numărul lor şi la ce nivel ierarhic în interiorul puterii judecătoreşti?", se mai arată în documentul citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel