Tăriceanu sare în apărarea lui Chiliman, dar îl condamnă pe Cherecheș

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a vorbit, vineri, despre posibila excludere din PNL a lui Andrei Chiliman. El a declarat că nu excluderea, ci numai o eventuală propunere de excludere din partid a primarului Sectorului 1 s-ar afla în contradicție cu tradiția PNL de partid democratic în care libertatea de opinie este asigurată. 

Tăriceanu a fost întrebat cum vede o eventuală propunere de excludere din PNL a lui Andrei Chiliman la momentul congresului PNL.

„Au fost o serie de declarații destul de belicoase cu privire la domnul Chiliman, eu cred că PNL ca partid modern și democratic trebuie să ducă o politică care să fie mai degrabă una de includere și nu de excludere. Cred că PNL, în buna sa tradiție, trebuie să aibă curajul să lase vocile independente să se exprime. Ideile, opțiunile, să fie libere așa cum a fost din 1990 până mai de curând. Nu cred că reprimarea unor voci, care nu sunt pe placul conducerii, este o atitudine democratică și o atitudine de partid modern. Cred că ar fi o decizie regretabilă dacă s-ar propune, nu dacă s-ar lua, o astfel de excludere în partid", a spus fostul lider al PNL, conform mediafax.

Tăriceanu a ținut să sublinieze că situația primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost complet diferită de cea a lui Chiliman. Fostul premier consideră că excluderea lui Cherecheș din partid este justificată.

„Primarul Cherecheș a fost acuzat pentru o serie de fapte care îi sunt imputabile după părerea mea, unde el a greșit. Dar greșeala fundamentală pe care a făcut-o Cherecheș este că ne-a demonstrat tuturor că nu are nimic de a face cu liberalismul. Atitudinile lui, gesturile lui, deciziile lui, marcate de xenofobie, de rasism, lucru care a stârnit criticile mass-media, organizațiilor neguvernamentale sunt dovada cea mai bună că nu este de factură liberală", a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel