Urmărește emisiunea live


Tăriceanu, ridicare imunitate parlamentară. Claudiu Manda, anunț

Claudiu Manda
Claudiu Manda

Claudiu Manda a declarat că Biroul permanent al Senatului va decide introducerea pe ordinea de zi a plenului a cererii DNA privind ridicarea imunităţii parlamentare în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu după ce Comisia juridică va depune raportul.

"Deocamdată aşteptăm să treacă cele zece zile (până vineri - n.r.), după care în şedinţa Biroului permanent următoare, după cele zece zile, vom decide când va intra pe ordinea de zi (a plenului Senatului - n.r.), care este raportul (dat în cadrul Comisiei juridice pe această cerere - n.r.)", a precizat Manda.

Întrebat dacă a comunicat Comisia juridică dacă va mai avea o şedinţă pe acest subiect, el a spus că nu are informaţii.

"Are Comisia juridică şedinţă, nu ştiu dacă pe acest subiect. Alte lucruri nu mi-au comunicat", a afirmat Claudiu Manda.

Ce s-a decis în urmă cu o săptămână

Biroul permanent al Senatului a decis săptămâna trecută prelungirea cu zece zile a termenului pentru întocmirea raportului de către Comisia juridică în cazul cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale împotriva lui Călin Popescu-Tăriceanu.

"Am hotărât, pe de o parte, să prelungim termenul pentru raport cu zece zile, să permitem senatorilor care doresc să studieze dosarul să vadă fiecare ce elemente are pentru a-şi concluziona un punct de vedere pentru vot şi, la fel, să existe o declaraţie de constituţionalitate, pentru că totuşi aceste documente sunt nepublice şi ideea este că cine vrea să le consulte, să ştie în cunoştinţă de cauză şi să voteze în cunoştinţă de cauză nu neapărat să poată să expună în spaţiul public. Începând de astăzi, am decis termen zece zile pentru studiere. Sperăm să nu mai fie nevoie de vreo altă prelungire", preciza atunci Manda.

Vezi și: Amnistie și grațiere. Manda, prima declarație după anunțul lui Dragnea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel