Tăriceanu rescrie un discurs al lui Toma Caragiu: Poporului ăstuia îi interziceţi?

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat cum ar fi sunat discursul lui Toma Caragiu din filmul "Actorul şi Sălbaticii", dacă ar fi fost făcut în zilele noastre. 

"Cum ar fi arătat monologul lui Toma Caragiu din ”Actorul și sălbaticii” azi? Zilele trecute am revăzut cu mare plăcere "Actorul și sălbaticii". M-am gândit că dacă marele Constantin Tănase ar mai fi printre noi, probabil că celebrul monolog al lui Toma Caragiu ar suna așa:

Poporul ăsta încercați voi să-l țineți în casă cu ordonanțe militare fără cap și fără coadă? Poporului căruia i-au murit în închisorile comuniste mii de eroi pentru ca noi să putem vorbi liberi îi spuneți voi să tacă?

Poporului ăsta care a murit pentru a răsturna cea mai cruntă dictatură comunistă din Europa îi cereți voi să nu vadă hoțiile, prostia și incompetența voastră?

Poporului ăsta care a trăit 40 de ani cu 2 ore de emisiune TV și aia controlată de partid, îi cereți voi să accepte propaganda și minciunile voastre?", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Instagram. 

 
 
 
View this post on Instagram

Zilele trecute am revazut cu mare placere “Actorul si salbaticii”. M-am gandit ca daca marele Constantin Tanase ar mai fi printre noi probabil ca celebrul monolog al lui Toma Caragiu ar suna asa: Poporul asta incercati voi sa-l tineti in casa cu ordonante militare fara cap si fara coada? Poporului caruia i-au murit in inchisorile comuniste mii de eroi pentru ca noi sa putem vorbi liberi ii spuneti voi sa taca? Poporului asta care a murit pentru a rasturna cea mai crunta dictatura comunista din Europa ii cereti voi sa nu vada hotiile, prostia si incompetenta voastra? Poporului asta care a trait 40 de ani cu 2 ore de emisiune TV si aia controlata de partid, ii cereti voi sa accepte propaganda si minciunile voastre?

A post shared by Călin Popescu-Tăriceanu (@calinpopescutariceanu) onApr 11, 2020 at 9:39am PDT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel