Tăriceanu, replică pentru Kovesi: Nu blocăm Justiția

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că șefa DNA face o confunzie când afirmă că Parlamentul blochează ancheta justiției prin refuzul de încuviința arestarea preventivă a unor legislatori.

„Doamna Kovesi face o confuzie. Refuzul de a accepta arestarea nu înseamnă blocarea justiției. Dacă procurorii au probe suficiente, ce îi impiedică să trimită dosarul în instanță?  Care e piedica? Arestarea pe bandă rulantă începe să semene cu o modalitate de a pune presiune psihologică pe cei care sunt închiși pentru a obține alte declarații decât probele pe care le au procurorii la dosar. Asta e practica ce se extinde. Procedura curentă trebuie să fie aceea a anchetei, arestarea e o măsură excepțională, nu știu câtă lume înțelege că după 90 noi vorbim despre libertăți.

Există o libertate absolută, dreptul la a fi în libertate, dar și dreptul la exprimare, dreptul de a călători, de a protesta, noi avem obligația de a apăra astfel de drepturi. Avem o viziune total diferită asupra acestei chestiuni și nu e viziunea mea în fața doamnei Kovesi sau invers. Abordarea nu e una individuală a mea, ci una democratică și europeană care pune pe primul plan libertățile cetățeanului”, a declarat Tăriceanu, miercuri seară, la B1 Tv.

Laura Codruța Kovesi, despre dosarele Elenei Udrea și relația cu Traian Băsescu

Laura Codruța Kovesi a spus, la Digi 24, că pledează pentru desființarea imunității parlamentare, adăugând că  este nedrept ca în Camera Deputaților să se aprobe cereri ale justiției și în Senat să se respingă, din cauza regulamentului.

„Parlamentarii nu au imunitate decât pentru declarații politice - a mai spus Tăriceanu. Că nu-i convine doamnei Kovesi, acum (..) știți, așa cum noi respectăm deciziile altor instituții, așa trebuie să respecte și justiția”, a afirmat șeful Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel