Tăriceanu, reacţie la posibila invalidare a mandatului lui Dragnea

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a oferit, duminică, o primă reacție față de demersul liberalilor de a bloca accesul președintelui PSD, Liviu Dragnea, în Parlament.

'Din punct de vedere politic mi se pare o greşeală. Mi se pare că PNL, în loc să constate că linia pe care s-a înscris de aproape doi ani de zile, discursul pe care l-a avut, i-a dus la un rezultat catastrofal şi să tragă concluziile în urma acestei maniere de a face politică, continuă în acelaşi stil. Se pare că s-a lipit de ei aşa de mult marca PDL, a pierdut PNL adevăratele valori liberale şi este un partid care probabil, mai mult sau mai puţin din umbră, văd că este condus în stilul PDL, cu maniera PDL", a afirmat Tăriceanu duminică, la Digi 24, citează Agerpres.

Citește și: PNL, mișcare de forță pentru a invalida mandatul lui Dragnea

El a precizat că nu doreşte să analizeze din punct de vedere juridic un astfel de demers, şi a explicat că la aceste alegeri nu s-a constatat "niciun fel de iregularitate în privinţa desfăşurării procesului electoral".

"De ce nu s-a cerut suspendarea lui Dragnea în mandatul pe care tocmai îl încheie? Dacă nu e valabil acum şi e valabil pentru celălalt (n.r. mandat), trebuia aplicat atunci. (...) Este importanţa şi semnificaţia votului politic, pe care cred că PNL nu o înţelege şi nu o putem eluda. În momentul în care 47% din alegători au dat votul în cunoştinţă de cauză, nu cred că a invoca acum din partea PNL astfel de lucruri îi va face să câştige câtuşi de puţin. Cred că este un demers care este impropriu", a apreciat Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a spus că nu a discutat cu Liviu Dragnea despre această temă.

Citește și: Florin Iordache taxează PNL: Se fac încă o dată de râs

Întrebat despre votul parlamentarilor ALDE în cazul în care această propunere, după ce va trece de Comisia de validare a mandatelor, va fi supusă votului plenului Camerei Deputaţilor, Tăriceanu a răspuns că subiectul va fi discutat în cadrul ALDE, însă i se pare anormal demersul PNL. "O să discutăm, nu ştiu să vă spun. Mi s-ar părea anormal să scoatem de la naftalină un articol care trebuia să fi funcţionat până acum, pentru că articolul a fost valabil tot anul 2016, tot anul 2015, de la referendum încoace tot a fost valabil şi văd că n-a fost invocat", a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel