Tăriceanu reacționează după denunțul în dosarul „Microsoft - EADS"

Numele lui Călin Popescu Tăriceanu apare în Dosarul Microsoft. Un ”martor sub amenințare” le-a relatat procurorilor DNA cum ajungea mita din dosar la politicieni, printre aceştia numărându-se şi actualul şef al Senatului. Călin Popescu Tăriceanu spune însă că sunt doar "speculaţii".

În celebrul dosar „Microsoft - EADS" apar oameni politici din toate partidele și din toate guvernarile incepand de la epoca Adrian Nastase si pana la cea a lui Emil Boc, scrie Luju.ro.

În acelasi dosar, mai exista si alte mărturii care se refera la bani care ar fi fost destinati pentru mituirea ministrilor sau a functionarilor guvernamentali.

Printre cei care au dat detalii despre asemenea aspecte se numara si „martorul amenintat" Gabriel Marin , care ar fi managerul unei firme implicate in suveica financiara „Microsoft". Potrivit legii, identitatea martorilor sub amenințare este protejată, Gabriel Marin fiind un pseudonim care protejează adevărata identitate a denunțătorului.

Martorul protejat scrie în denunțul său despre perioada Guvernarii Tariceanu, oferindu-le procurorilor informatii detailate despre milioane de euro care ar fi fost destinati mituirii prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, actualului ministru de Finante Orlando Teodorovici, secretar de stat in Ministerul Finantelor in timpul Guvernarii Tariceanu, sau a ministrului Comunicatiilor din timpul acelaiasi guvernari, Karoly Borbely.

luju.ro scrie că procurorii DNA pregatesc un dosar impotriva lui Calin Popescu Tariceanu, dosar care evident se va baza si pe declaratia „martorului amenintat" care semnează cu pseudonimul Gabriel Marin.

Coincidență de nume: a fost ales ca pseudonim un ”dușman” al Microsoft

Directorul firmei Omnilogic, Gabriel Marin, a dat un comunicat în care neagă legătura cu un denunț care l-ar viza pe fostul premier. Firma Omnilogic anunță public că nu a avut nicio legătură cu compania Microsoft. Mai mult, relația ”explozivă” dintre Microsoft și Omnilogic era cunoscută în lumea afacerilor. Din 1998, Omnilogic a întrerupt orice relație comercială cu Microsoft. Directorul Gabriel Marin a susținut public în repetate rânduri că nu trebuiau cumpărate licențe Microsoft, ci folosite soluții Open-Source (gratuite). Potrivit Omnilogic, martorul ar fi putut să-și ia pseudonimul Marin Gabriel cu bună știință, alegând un  nume cunoscut în domeniul IT&C din  România.

La rândul său, Răzvan Savaliuc, de la luju.ro, a spus la Antena 3 că este vorba despre o coincidență de nume, identitatea martorilor protejați fiind acoperită de pseudonime.

Ce spune Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că nu vrea să facă niciun comentariu pe marginea unor "speculaţii".

"Sunt speculatii in care, daca as intra, dvs v-ati mira cum pot să fac astfel de greseli. Nu fac astfel de greşeli. Fiecare este liber sa scrie ce vrea, are o responsabilitate deontologica, unii nu au această responsabilitate deontologică si apar din acest motiv informatii pe surse, care se dovedesc a fi numai nişte bombe de presa", a spus Tăriceanu, citat de RTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel