Tăriceanu, protocoale SRI. Nu s-au discutat în CSAT, nu au o bază legală

Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi că în CSAT nu s-a discutat niciodată despre protocoale și că aceste documente nu ar avea o bază legală.

 "- Ştiati de aceste protocoale între parchet şi SRI? - Nu, evident că nu. În CSAT nu s-a disc niciodată .... vă repet clar, răspicat, nu s-au discutat protocoalele. Nu au o bază legală, s-au adaugat la lege nefiresc şi se impune ca toate protocoalele semnate de SRI să fie scoase la lumină", a răspuns Tăriceanu unei întrebări puse de jurnalişti.

Călin Popescu Tăriceanu  a fost acuzat că, în anul 2005, când era și vicepreședinte al CSAT din poziţia de premier, ar girat un protocol de colaborare între Parchetul General şi Serviciul Român de Informaţii. Fostul premier nu a denunţat niciodată vechiul protocol din 2005 şi nici nu a cerut desecretizarea lui, aşa cum a făcut-o în cazul protocolului din 2009.

Potrivit raportului Consiliului Suprem de Apărarea a Țării (CSAT) privind activitatea desfășurată în anul 2005, consiliu al cărui vicepreședinte era Călin Popescu Tăriceanu, se menţionează încheierea unor Protocoale de către Parchetul General și DNA cu serviciile secrete, dar și cu multe alte instituții.

[citeste si]

Tăriceanu a declarat şi marţea trecută, referitor la faptul că în 2005, când s-au încheiat unele dintre protocoalele instituţiilor cu SRI, el era membru al Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), că documentele nu a fost discutate în CSAT. El spune că, după 13 ani, nu îşi mai aduce aminte detalii, dar este necesar ca toate protocoalele să fie „scoase la lumină".

Întrebat dacă în 2005, când el era premier şi membru CSAT, s-a discutat despre aceste protocoale, liderul ALDE a spus că nu, deoarece protocoalele erau încheiate între instituţii, fără a fi aprobate în mod expres de CSAT.

„Protocoalele nu au fost discutate în CSAT. După cum vedeţi nici acest protocol (dintre SRI şi Parchetul General – n.r.) nu pare să fie discutat şi aprobat în mod expres în CSAT. Ele sunt făcute între instituţii, deci noi nu am avut cunoştinţe despre conţinutul, sau cel puţin eu nu îmi aduc aminte să fi avut de conţinutul acestor protocoale", a explicat el.

De asemenea, în legătură cu faptul că CSAT ar fi avizat în 2005 încheierea unor astfel de protocoale, Tăriceanu a spus că au trecut 13 ani de atunci şi nu îşi mai aduce aminte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel