Tăriceanu, presiuni asupra CCR: Înseamnă că situaţia este gravă

Călin Popescu Tăriceanu acuză presiunile asupra CCR, afirmând că  o contestare a „hotărârii CCR ridică o problemă fundamentală a statului de drept".

„Dacă judecătorii CCR au considerat că trebuie să recurgă la acest demers, înseamnă că situația este gravă. Contestarea hotărârii CCR ridică o problemă fundamentală a statului de drept. Criticile personale aduse unora dintre judecători nu au nimic de-a face cu ceea ce înseamnă statul de drept. Mulți au impresia că se pricep la lege și la interpretarea Constituției. CCR nu a făcut decât să întărească acest principiu constituțional", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a lansat și un atac la adresa preşedintelui României, Klaus Iohannis, după ce şeful statului a declarat că independenţa procurorilor din România poate fi afectată.

Vezi si: Iohannis-suspendare. Chirieac: Renaștere politică

„Multe persoane au impresia că se pricep. CCR nu a făcut decât să întărească acest principiu constituţional care a fost doar un enunţ pe hârtie. Lipsa controlului a dus la gravele excese care s-au întâmplat în ultima vreme, la tot ce s-a întâmplat la Ploieşti, la DNA, la tot ce s-a întâmplat cu semnarea protocoalelor secrete. Lucrurile acestea nu pot să rămână nesancţionate. Sigur că îi revine Parlamentului sarcina de a corecta lacunele legislative", a mai declarat Călin Popescu  Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel