Tăriceanu: Pasul trei, mortal. PNL riscă desființarea

Crin Antonescu, Călin Popescu Tăriceanu
Crin Antonescu, Călin Popescu Tăriceanu

Fostul președinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, spune că s-a întors în formațiunea din Bld. Aviatorilor pentru că liberalii riscă, după alegerile din 25 mai, să cadă pradă planurilor lui Traian Băsescu, evoluție care poate conduce la desființarea Partidului Național Liberal.

Invitat, vineri seară, la emisiunea "Subiectiv", moderată de Răzvan Dumitrescu, șeful Senatului nu a răspuns criticilor lui Crin Antonescu, precizând că "din punct de vedere statutar am redevenit membru PNL".

Tăriceanu a explicat de ce s-a întors în PNL și care este cel mai mare risc pentru liberali după alegerile europarlamentare de duminică.

"Există pericolul din ce în ce mai puternic ca după alegerile din 25 de mai PNL să cadă pradă planurilor lui Băsescu. Băsescu încearcă să construiască o soluție care să-i permită lui continuarea activității politice după terminarea mandatului prezidențial. Această soluție politică, denumită pompos proiect, presupune unificare forțelor de dreapta. Dacă PNL se asociază acestui proiect - în care dacă dă mâna cu Udrea înseamnă că a dat mâna, de fapt, mâna cu Băsescu - ar presupune ca Băsescu să susțină candidatul PNL la prezidențialele din acest an. Băsescu, pe care îl știm că nu e venit de la o mănăstire de maici, va negocia dur această susținere pe care poate s-o ofere. Lui îi dă posibilitatea în acest fel PNL-ul să revină pe scena politică și în același timp să-și îndeplinească ambiția de a ajunge și prim-ministru", a declarat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că o alianță cu președintele Traian Băsescu ar putea avea urmări dintre cele mai grave, inclusiv desființarea PNL.

"Este corect ca toți colegii din PNL să vadă nu numai primul pas, care pare să fie încântător, facem o coaliție de centru-dreapta, trebuie să vedem pasul 2 și pasul 3 care duc obligatoriu la Băsescu și cu riscurile mortale de care am vorbit pentru PNL, care riscă să-și piardă nu identitatea, ci să-și piardă pur și simplu existența", a declarat Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel