Tăriceanu, observații-cheie în cazul Oprescu

Călin Popescu-Tăriceanu observă o serie de "nepotriviri" în acțiunile DNA referitoare la Sorin Oprescu.

"Aș putea să mă transform în detectiv amator și să găsesc tot felul de nepotriviri în derularea acțiunilor DNA care au dus la arestarea preventivă a primarului Oprescu: flagrantul nu a fost flagrant, aparatul de bruiere a telefoanelor nu a fost găsit, dacă DNA a întocmit de doi ani dosare penale pe numele lui Oprescu pentru ce a așteptat atât, dacă Oprescu a luat mită un milion de euro în mai multe tranșe, așa cum declară un denunțător aflat în cercetare penală?

De ce a așteptat DNA atâta vreme? Cum de fostul președinte și camarila sa nu prea sunt deranjați de DNA și își fac planuri să revină la putere?", afirmă Tăriceanu.

În opinia sa, partidele politice au obligația să soluționeze urgent problemele Justiției pentru refacerea echilibrului dintre puterile statului, pentru controlul reciproc al acestora și pentru stabilitatea democratică a țării fiindcă este "inadmisibil" ca sistemul democratic parlamentar să fie înlocuit de "unele instituții de forță ale statului".

De asemenea, președintele Senatului adaugă faptul că lupta anticorupție trebuie continuată, însă "nu e admisibil ca stabilitatea în funcții înalte și reputația politicienilor să atârne de declarațiile vreunui denunțător aflat, eventual, în penitenciar și care ar spune orice ca să mai scape din pedeapsă", scrie Agerpres.

VEZI ȘI: Momente dificile pentru Sorin Oprescu. Medicii au intervenit rapid

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel