Tăriceanu, înțelegere pentru UDMR la guvernare

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-o conferință de presă care a avut loc în Brașov, că UDMR poate ”să intre în ecuație” cu ALDE după alegerile parlamentare din decembrie.

"În prezent, avem o înţelegere politică cu PSD pentru o colaborare. Acest lucru l-am făcut înainte de alegerile locale şi, aşa cum ştiţi, ne-am menţinut independenţa şi am candidat separat. După alegerile locale, această înţelegere a funcţionat la nivelul constituirii majorităţilor în Consiliile Locale şi în Consiliile Judeţene. După alegerile parlamentare, la care iarăşi participăm separat, avem o înţelegere care sperăm să o putem pune în practică. Până atunci, să aşteptăm verdictul urnelor. Am încredere şi trebuie să respectăm voinţa cetăţenilor şi, dacă am trecut cu bine aceste alegeri, atunci sigur vom face împreună cu PSD o largă majoritate faţă de PNL. PNL, după părerea mea, este deja resemnat cu pierderea alegerilor. Aşa cum se vede, o parte dintre votanţi lor sunt luaţi de USR. În nici un caz nu vom face alianţă cu PNL, vă spunem net şi clar", a afirmat Tăriceanu, notează Agerpres.

Întrebat dacă UDMR este luat în calcul pentru o alianţă, Tăriceanu a spus că, după părerea sa, această formaţiune poate 'să intre în ecuaţie' din mai multe motive.

"În primul rând, eu cred că UDMR va fi reprezentat în Parlament pentru că ei pot să acceadă în Parlament, ori după criteriul pragului de 5%, ori după criteriul reprezentării în patru judeţe cu 20%. Şi eu cred că un segment important al populaţiei mai ales minoritară este bine să fie reprezentată la nivelul Executivului pentru a nu risca să le creăm un sentiment de marginalizare. De altfel, eu cred că prezenţa UDMR în guvernele succesive care au condus România după anul 1990 a fost benefică pentru comunitatea maghiară din România", a punctat Călin Popescu-Tăriceanu.

El a mai spus că a avut o relaţie foarte bună, de colaborare şi de încredere, cu conducerea UDMR şi că şi-ar dori, din punctul său de vedere, să vadă participarea Uniunii, atât în Parlament cât şi în Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel