Tăriceanu, nou atac la Kovesi: Îmi pun o întrebare firească

Tăriceanu/Kovesi
Tăriceanu/Kovesi

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, consideră că Laura Codruța Kovesi a comis mai multe greșeli, de-a lungul timpului. 

Contactat de România TV, Călin Popescu Tăriceanu a declarat: "Eu sunt bucuros ori de câte ori un român, un reprezentant al României ajunge să ocupe o poziție importantă la nivelul unor instituții internaționale, în cazul de față, procurorul general european, numai că în cazul doamnei Kovesi se ridică o problemă pentru mine foarte serioasă. După ce doamna Kovesi a fost de două ori sancționată, prin decizii, nu de o manieră implicită, deci explicită, de Curtea Constituțională, a comis abuzuri care au ieșit la suprafață de luni de zile, în cadrul structurii pe care a condus-o, a semnat în calitate de procuror general protocoalele secrete care au fost iarăși, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, socotite ilegale, ca procuror trebuie să ai în primul rând respectul față de lege și față de Constituție. Deci eu îmi pun o întrebare firească: Cum ar putea o astfel de persoană să ocupe o funcție la nivel european? Sigur că această este o funcție politică. Vom vedea care sunt jocurile de interes la nivel european.

Tăriceanu, despre audierea lui Kovesi


În ceea ce privește audierea doamnei Kovesi în România, mie nu mi se pare nimic ieșit din comun. Este un cetățean care are aceleași drepturi și aceleași obligații ca ceilalți. Nici mai mult, nici mai puțin", a comentat președintele ALDE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel