Urmărește emisiunea live


Tăriceanu: Nimeni, niciodată nu poate activa articolul 7 împotriva României

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că declarațiile critice din partea unor lideri UE la adresa României pot fi privite într-o notă electorală și că nu este riscul activării art. 7. Liderul ALDE a vorbit și despre portretul prezidențiabilului și de ce nu există o lege a lustrației.

"Nimeni, niciodată nu poate activa art 7 împotriva României, să fim serioşi, este nevoie de unanimitate, nimeni nu va face asta. Trebuie să vedem lucrurile în adevărata lor explicaţie: în spatele acestui mesaj e interesul domnului Frans Timmermans de a ajunge preşedintele Comisiei Europene", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, într-un interviu pentru Mediafax, după scrisoarea adresată autorităților române de Frans Timmermans, în care acesta avertizează cu un mecanism mai dur decât MCV, dacă modificările aduse codurilor penale intră in vigoare.

"Am văzut zilele trecute, atunci când a fost dezbaterea de la Bruxelles între candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene, cum domnul Timmermans a mai îndulcit tonul la adresa României. Mă întreb dacă nu cumva domnul Timmermans tocmai a înţeles că şi voturile din România contează pentru decizia privind viitorul preşedinte al Comisiei Europene. Şi, cine ştie, poate până la momentul votului privind viitorul preşedinte al Comisiei Europene vom ajunge chiar să-i fim simpatici dlui Frans Timmermans", a mai spus președintele ALDE.

Formare nou grup

Călin Popescu Tăriceanu pune pe seama mișcărilor politice de formare a unui nou grup ceea ce se întâmplă azi în grupul european ALDE. „Azi, la nivelul grupului ALDE de la Bruxelles, dacă ne uităm cu atenţie, pare că unii dintre lideri se distanţează de liberalism. Există diferite tendinţe care au început să se manifeste, să fie făcute publice, de creare a unui nou grup politic, având drept nucleu sau componente principale partidul lui Macron şi Ciudadanos, la care ar părea că sunt invitate câteva partide de stânga din grupul ALDE, poziţionate mai la stânga, pe când partidele cu tradiţii liberale mai solide nu par să fie atrase de această formulă".

Summit-ul de la Sibiu este catalogat de liderul ALDE ca fiind "un banchet organizat de domnul Iohannis pentru el şi prietenii dânsului".

"Am avut o declaraţie vagă, cu idei generale pe care le tot enunţă, dar nu le respectă. O declaraţia care vorbeşte despre căderea Cortinei de Fier, dar nu ne dă garanţia că nu se instalează, fără să se simtă, şi în spatele cuvintelor frumoase, ceea ce am putea numi o Cortină de Catifea, adică Europa cu două viteze. Căci nu am găsit nimic concret care să ne asigure că vom avea o Europă cu o singură viteză"

Vezi și: Europarlamentare 2019. Orban: Avem misiunea să aducem România românilor liberi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel