Tăriceanu, nemulţumit de Meleşcanu, în relaţia cu Maior. ”Mi-a dat o explicaţie care nu mi-a plăcut”

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu şi-a exprimat, marţi, nemulţumirea pentru faptul că ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, nu a dat curs cererii de rechemare în ţară a ambasadorul României în SUA, George Maior.

Întrebat la TVR1, în emisiunea jurnalistului Ionuț Cristache, dacă aşteaptă ceva de la Meleşcanu referitor la Maior, Tăriceanu a răspuns: „Ba da! Şi cum aţi văzut dumneavoastră, aşa am văzut şi eu. E clar că nişte rotiţe nu funcţionează cum ar trebui. Domnul Meleşcanu mi-a dat o explicaţie care mie nu mi-a plăcut”.

Tăriceanu a explicat că după audierea lui Maior în Comisia de politică externă a Senatului în septembrie 2018, comisia a formulat „o scrisoare foarte politicoasă către Ministerul Afacerilor Externe în care, sub o formă eufemistică, recomanda ca Maior să fie rechemat, având în vedere chestiunile de ordin politic”. „Adică nerealizările (...), faptul că el (n.r. George Maior) a avut o contribuţie directă şi activă în diverse luări de poziţii, plus postura în care el s-a aflat, de director al SRI, în care făcut protocoalele secrete cu Procuratura, lucru care constituie grave încălcări ale drepturilor şi libertăţilor individuale. Domnul Meleşcanu a luat această scrisoare şi până la urmă nu ştiu ce a făcut, a deferit-o unei comisii interne de disciplină sau etică. Şi am spus: 'Domnul Meleşcanu, acolo, la această comisie, cred că e bine să analizaţi situaţii în care un diplomat nu respectă regulile interne de comportament. (...) Dar aici nu discutăm de o problemă de ordin administrativ, e o problemă foarte gravă, e o problemă politică. Astfel de personaj nu poate să reprezinte România în SUA dacă vrem să fim credibili. (...) Şi?!', a spus Tăriceanu. El a subliniat că are cu ministrul Meleşcanu 'o relaţie colegială'. 'I-am spus punctul meu de vedere. Până la urmă, sigur, el e ministru, el e responsabil de acest domeniu. Eu i-am spus deschis care sunt părerile mele, i-au spus colegi de-ai mei, i-au spus cei de la PSD. (...) În fine, poate şi-a făcut un calendar care probabil nu a atins termenul limită. S-ar putea ca... am înţeles că Maior mai are puţin şi îşi termină mandatul”, a adăugat Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel