Tăriceanu, nemulțumit de ce a spus Iohannis la ceremonia de învestire a Guvernului Grindeanu

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, mărturisește că și-ar fi dorit un alt discurs al președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de depunere a jurământului a noului guvern, care a avut loc miercuri la Palatul Cotroceni. 


”Dacă eram în locul președintelui aș fi spus în primul rând «vă felicit că ați câștigat alegerile», în al doilea rând «vă felicit că ați constituit guvernul, aveți un program ambițios, sunt convins că românii își doresc să trăiască mai bine, voi face tot ce este posibil, din postura mea de președinte să contribui ca acest program al guvernului să prindă contur, ca românii săsimtă beneficiile guvernării și a măsurilor».

Ca atitudine, problema este următoarea: ce fac eu ca președinte? Mă pun alături și cu eforturile mele proprii contribui și eu sau mă pun pe picioarele dinapoi, cum a spus președintele, stau, monitorizez, atenție.. procese de intenție. Sigur că poate să fie un bun observator atent, nimeni nu spune și nu-i ia acest drept, dar președintele poate să joace un rol pozitiv, un rol de factor de coagulare a energiilor și a inteligenței oamenilor care sunt implicați în administrație și în politică în așa fel încât România să progreseze. Care este sensul în a te poziționa pe o idee de conflict și de luptă? Ăsta a fost mesajul, eu așa l-am tradus”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, joi seară, la TVR.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel