Tăriceanu, nemilos: Avem un guvern marionetă al preşedintelui

Şeful senatului a lansat noi atacuri dure la preşedinte. Călin Popescu Tăriceanu crede că în eventualitatea în care o moţiune de cenzură împotriva guvernului ar trece, am avea un nou Executiv "scos din pălărie de preşedintele Klaus Iohannis.".

 Șeful Senatului nu s-a oprit aici. A lansat un atac şi către procurori pe care i-a comparat cu nişte securişti.

"Am distrus două noţiuni esenţiale, puterea şi opoziţia. Guvernul tehnocrat nu are legitimitate, este într-o situaţie catastrofală. Sunt crize grave. Parlamentul nu ştie cum să rezolve aceste probleme. Preşedintele şi-a dorit guvernul meu după ce un an a făcut orice să dărâme guvernul Ponta. Acest guvern e o adevărată catastrofă. Suntem într-o situaţie anormală. Avem un guvern marionetă al preşedintelui. După o eventuală moţiune de cenzură, am putea vedea un nou guvern scos din pălărie de preşedintele Klaus Iohannis.", a declarat Preşedintele Senatului la RTV.

Călin Popescu Tăriceanu a continuat atacurile la adresa procurorilor

"Problema cea mai mare nu e că preşedintele încearcă să ia distanţă de guvern. Instituţiile de forţă ale statului prevalează pe lângă instutuţiile democratice. E ca în anii 50 cu Securitatea şi procuratura. Se decredibilizează parlamentul şi preşedintele se face că nu vede sau că nu înţelege. Asistăm la un derapaj grav democratic şi vom ajunge să luăm măsuri după ce Comisia Europeană va constata aceste derapaje. Nu e doar problema Parlamentului ci şi a partidelor", a mai spus Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel