Tăriceanu, la ÎCCJ: Ponta și Antonescu, motiv de discuție cu Andronic și Silberstein

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, astăzi, la ÎCCJ, că, în 2008, a încetat relațiile profesionale cu Dan Andronic și omul de afaceri israelian Tal Silberstein. El a precizat că a continuat să discute cu cei doi subiecte politice, cum ar fi organizarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu sau disputele dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost audiat marţi, în calitate de inculpat, în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

”Nu recunosc săvârşirea infracţiunilor de care sunt acuzat în rechizitoriu şi mă consider nevinovat. Nu înţeleg acuzaţiile, acestea sunt fără fundament real. În declaraţia dată ca martor la DNA, în aprilie 2016, am răspuns întrebărilor procurorilor cu maximă bună-credinţă. Am relatat tot ce mi-am amintit în legătură cu aspectele despre care am fost întrebat. Speculaţiile şi afirmaţiile neconforme cu realitatea din rechizitoriu nu au fundament. Îmi menţin declaraţia de martor în ceea ce îl priveşte pe Remus Truică. Nu am vorbit niciodată cu el despre tranzacţiile de imobile ale lui Paul Lambrino şi nu am minţit în legătură cu acest lucru. Nu am discutat cu Tal Silberstein despre achiziţionarea de drepturi succesorale de la Paul Lambrino. De altfel, am declarat că simpatiile mele monarhice sunt îndreptate spre Casa Regală a României. Pe Paul Lambrino l-am întâlnit o singură dată în public, dar nu am discutat cu el despre retrocedări. Din interceptările de la dosar, am văzut că Paul Lambrino era la curent că eu am folosit în public epitetul de bastard, care este posibil jignitor, şi, de aceea, în declaraţiile sale mă considera potrivnic acţiunilor pe care le întreprindea”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, în sala de judecată.

El a negat că Tal Silberstein i-ar fi cerut să-i facă cunoştinţă cu politicieni români, susţinând că a avut ocazional întâlniri cu acesta, în perioada 2008 - 2014, la care a participat şi Victor Ponta.

[citeste si]

Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 25 aprilie, când va fi audiată fosta soţie a lui Tăriceanu, Ioana Valmar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel