Tăriceanu, la Ateneul Român. Declarațiile momentului

Tăriceanu
Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, prezent la ceremonia de predare către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene susţine, joi seara, un discurs în faţa oficialităţilor prezente în sala Ateneului Român. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache vor susţine discursuri, alături de ceilalţi demnitari anunţaţi deja, la ceremonia de lansare a preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, care va avea loc, joi seară, la Ateneul Român.

Evenimentul începe la ora 20.00 şi are loc la Ateneul Român. Cele mai importante declarații ale lui Călin Popescu Tăriceanu vor fi prezentate pe DCNEWS.ro.

Iată declarațiile lui Călin Popescu Tăriceanu:

- Vă urez un An nou fericit!

- Îndrăznesc să spun că suntem cea mai importantă țară din Europa de Est

- Pentru noi este diferit să explicăm diferențele care apar în media

- Noi vom arăta care sunt acele aspecte care deranjează

- Să fie o Uniune a Statelor

Viorica Dăncilă, explicații despre Ateneul Român și Palatul Victoria

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că lansarea oficială a Preşedinţiei române a Consiliului UE are loc în două clădiri simbol pentru ţara noastră - Ateneul Român şi Palatul Victoria.

"Vă asigur că ne vom îndeplini rolul de mediator imparţial, de facilitator de consens, că vom avea ca şi priorităţi provocările existente la nivel european. (...) De asemenea, vreau să vă asigur că fiecare ministru al Cabinetului are pe masa de lucru dosarele la nivel european şi că, începând cu data de 21 luna aceasta, vor merge în comisiile de specialitate din cadrul Parlamentului European", a mai spus Dăncilă.

Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este exercitată pentru o perioadă de 6 luni, prin rotaţie, de fiecare stat membru. Prin definiţie, preşedinţia trebuie să fie neutră şi imparţială pe perioada exercitării mandatului; prin urmare, ea nu poate favoriza propriile opţiuni de politici şi nici pe cele ale unui alt stat membru. Ea are trei misiuni principale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel