EXCLUSIV  Tăriceanu l-a taxat pe Iohannis după faza zilei de ieri: Asta ar fi trebuit să zică!

Tariceanu  Foto: Crișan Andreescu
Tariceanu Foto: Crișan Andreescu

Călin Popescu Tăriceanu a reacționat vizavi de întrebarea judecătoarei Gabriela Baltag pentru președintele Klaus Iohannis, adresată la ședința CSM.

Invitat la interviurile DC News, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, privind cele întâmplate la ședința Consiliului Superior al Magistraturii că,  „la întrebarea pe care judecătoarea Gabriela Baltag i-a pus-o cu responsabilitate, președintele și-a luat hainele și a plecat. Nici măcar nu a dat un minim răspuns.”

Călin Popescu Tăriceanu susține, de asemenea, că „întrebarea nu era una stânjenitoare, ci se referea la luarea de poziție publică pe care a avut-o.”

În opinia lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele ar fi trebuit să spună *Rămân să confirm ceea ce am spus în trecut* „sau eventual să aibă o altă poziție pe care să o spună publicului. Președintele nu este chemat să conducă România pentru el, este obligat să răspundă preocupărilor societății. În speță, e vorba de instituția care asigură independența justiției, Consiliul Superior al Magistraturii”. 

Intervenția judecătoarei Gabriela Baltag

„Domnule preşedinte, nu mi-am făcut un obicei şi nu mi-aş fi dorit să iau cuvântul, dar pentru că, din păcate, obiceiul dumneavoastră de a face politică în CSM este evident, aş vrea să vă adresez o rugăminte, care vine din partea mea şi nu numai a mea, ci şi din partea altor magistraţi ai acestei ţări. Vă adresez rugămintea, poate măcar la finalul mandatului nostru, nu veţi mai aduce dezbinare în această instituţie, pentru că suntem suficient de dezbinaţi”, i-a spus Gabriela Baltag preşedintelui.

De asemenea, judecătoarea l-a întrebat pe Klaus Iohannis de posibilitatea ca serviciile de informaţii “să fie din nou pe val în Justiţie”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel