Tăriceanu-Iohannis, întâlnire în secret. Chirieac: Tulburător. Este nevoie de o replică de la Cotroceni

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, vineri, că a avut o discuție cu șeful statului, Klaus Iohannis, dar nu la Palatul Cotroceni. De asemenea, acesta a spus că au existat "numeroase încercări" pentru a convinge formațiunea pe care o reprezintă să se ralieze unei "așa-numite formule de centru-dreapta" și că i s-a propus inclusiv să preia conducerea PNL. Menționăm că Tăriceanu nu a spus cine i-a făcut această propunere.

"Am avut o discuție, dar nu la Cotroceni. Am avut o discuție cu președintele și mai mult de atât nu am ce să vă spun, pentru că poziția noastră oficială v-am comunicat-o mai devreme. Nu am plecat de la nicio premisă, pentru că eu nu am solicitat, nici Daniel (Constantin — n.r.) această discuție. Am făcut o discuție cu președintele și mai mult de atât, îmi pare rău, nu am să pot să vă spun. Nu pot să vă dau alte detalii, dar cred că logica simplă vă ajută în chestiunea asta având în vedere că am fost împreună cu Daniel Constantin. Nu a fost o discuție instituțională", a zis liderul ALDE.

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre acest subiect la România TV.

"Călin Popescu Tăriceanu a spus cu subiect și predicat că i s-a propus președinția PNL. Categoric că la acea discuție i s-a propus (n.r - cu Iohannis), că nu i-o fi propus doamna Turcan, nu? Călin Popescu Tăriceanu, spre cinstea lui, a spus că dacă toată campania electorală, din punct de vedere politic, ALDE a anunțat că va merge în alianță cu PSD, înțeleg să respecte votul propriului electorat. Altfel, se putea duce cu oricine. Călin Popescu Tăriceanu și-a reafirmat credința și anume respectarea democrației și a drepturilor omului afectate, în ultima vreme, în România. Mai departe, a spus că va susține același premier ca PSD", a spus Bogdan Chirieac la România TV.

"Mai este ceva absolut tulburător. Din punctul de vedere al domnului președinte și nu numai, Călin Popescu Tăriceanu este un penal. Deci i s-a propus unui penal să preia președinția partidului profund reformat PNL. Probabil că este nevoie de o replică de la Cotroceni. Eu sper că domnul Tăriceanu să nu fi avut dreptate în declarația pe care a făcut-o și, de fapt, să nu se fi întâlnit cu președintele prin spate și să nu îi fi făcut această propunere. Pentru sănătatea mediului politic românesc, eu sper că propunerea nu i-a fost făcută de Klaus Iohannis, ci de Raluca Turcan", a adăugat analistul politic. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel