EXCLUSIV  Tăriceanu, invocat în cazul rezoluției PE împotriva României. Grapini: E CLAR!

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Maria Grapini a explicat cum se va folosi actuala situație a lui Călin Popescu Tăriceanu în următoarea întâlnire pe marginea rezoluției despre statul de drept din România. 

Cererea procurorilor de ridicare a imunității președintelui Senatului se pare că va fi folosită ca argument la Bruxelles în cazul rezoluției privind statul de drept din România. Maria Grapini a declarat că, după acuzațiile grave la adresa situației din România specificată în documentul care va fi votat la Parlamentul Eurpean, a depus amendamente care urmau a fi puse în discuție luni. Acum, europarlametarul consideră că nu se mai poate face nimic și că se va folosi această situație din țară pentru a închide gurile celor mai vocali.  

"Nu vor mai permite nicio corectură"

"Nu cred că va putea fi inclusă în rezoluție pentru că oricum s-a decis să nu se mai includă nume sau persoane, dar va agrava în sensul că este mai puțin probabil acum să se renunțe la rezoluție și cu atât mai puțin probabil să mai facem vreo intervenție pe ea pentru că noi, luni, mai așteptam să vedem dacă nu putem să mai schimbăm. Adică ceea ce real, e real, lăsăm punctele care sunt fundamentate, dar așa cum spuneau eurodeputați din Germania, din Spania, ce nu e real nu e bine să se țină. Nu cred că vor mai accepta acum schimbări din cauza situației din țară. Probabil că atunci când ne vom întâlni luni, pentru că votul nu este tocmai luni, în dezbatere vor folosi clar asta. Nu vor mai permite nicio corectură la amendamentul pe care noi spuneam că îl ducem în plenară. Pentru că este vorba despre domnul Tăriceanu, președintele Senatului, al doilea om în stat. E clar că nu e deloc bine și va fi un exemplu că iată la noi, oamenii cu funcții publice înalte în stat sunt cel puțin acuzați", a declarat Maria Grapini pentru DC News. 

Amintim că DC News a prezentat în exclusivitate rezoluția car va fi citită peste câteva zile. 

Citește și Rezoluție România stat de drept documentul. Grapini: Schimbarea lui Kovesi, în text





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel