EXCLUSIV  Tăriceanu, întâlnire cu Mike Pence. Informații de culise. Ce zice de Maior

Rodica Mitu / 11 apr 2019 / 14:00 Salveaza PDF Comentarii
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului şi liderul ALDE, joi, la DCNews, a oferit informații importante în contextul întâlnirii de la Washington cu vicepreședintele SUA, Mike Pence.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a întâlnit marți, la Washington, cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, pe care l-a invitat să facă o vizită în România „pentru a se informa nemijlocit, într-o țară din prima linie a flancului estic al NATO, asupra realităților și actualitatea temelor discutate".

Joi, în platoul DCNews, liderul ALDE a fost întrebat dacă întâlnirea s-a realizat și prin intervenția Ambasadei SUA la București sau Ambasadei României la Washington. „Din păcate, nu", a spus Călin Popescu-Tăriceanu. „Nu au avut nicio contribuție. Dar niciuna”, a punctat acesta, precizând ulterior: „Prin diverse contacte, am avut o firmă de consultanță care a fost angajată și care s-a ocupat, dar nu numai de aceste întrevederi, ci are o misiune mai largă de asigurarea componentei de relaționare cu media. De ce? Pentru că am constatat că imaginea României în Statele Unite este deformată, proiectată răuvoitor de multă vreme. Ambasadorul Statelor Unite la București are niște poziții constante pe care le cunoaștem și nu vreau să le comentez. Ambasadorul României la Washington a continuat linia din timpul președintelui Băsescu, de a izola practic conducerea politică a României și de a nu angaja niște contacte care să permită americanilor să cunoască leadership-ul politic din România și modul în care noi înțelegem relația strategică cu Statele Unite”.

„Și atunci am utilizat mijloace legale și legitime care să îmi permită mie – dar nu numai mie, pentru că nu o fac pentru mine, ci România – să ne permită să proiectăm o altă imagine, să discutăm în mod deschis problemele care ne preocupă, modul în care noi vedem relația euroatlantică", a spus, la DCNews, Călin Popescu-Tăriceanu.

Totodată, a spus: „Nu ştiu pe cine reprezintă domnul Maior acolo. Statul paralel, pe doamna Kovesi, pe Dumbravă, nu ştiu pe cine. Sunt de 4 ani preşedinte al Senatului, iar ambasadorul României în SUA nu a reuşit să aranjeze nici măcar o vizită oficială pentru cei din România, nu pentru mine, dar nici pentru alţi oficiali din România”.

 

Interviu DCNews Călin Popescu-Tăriceanu

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23