Tăriceanu îi răspunde lui Constantin: Întrebați pe alții

Tăriceanu, întrebat despre acuzaţia lui Constantin că a preluat abuziv ALDE, a răspuns vineri, potrivit Agerpres: „Puneţi altora astfel de întrebări”.
 
 
Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat vineri, la o reuniune a aleşilor locali ALDE de la Poiana Braşov, întrebat despre acuzaţiile lui Daniel Constantin că a preluat abuziv partidul, că nu doreşte să răspundă unor astfel de întrebări. 

„Puneţi altora întrebări de genul acesta, nu mie”, a răspuns Tăriceanu. 

Prezent la reuniunea Ligii Aleşilor Locali ALDE de la Poiana Braşov, Tăriceanu a menţionat că agenda acesteia se referă la problemele primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor de Consilii Judeţene şi la aplicarea programului de guvernare. 

[citeste si]

„Ne întâlnim cu primari, viceprimari, preşedinţi de Consilii Judeţene şi vicepreşedinţi, toţi aleşii locali ALDE. Stăm şi facem o discuţie. Astfel de reuniuni sunt normale, în care discutăm problemele, preocupările de interes public care fac parte din agenda de lucru a colegilor mei şi a noastră în general. Toate aceste lucruri şi agenda pe care o discutăm astăzi derivă din programul de guvernare”, a spus Tăriceanu. 

Distribuirea aleșilor locali

Potrivit preşedintelui Ligii Aleşilor Locali ALDE, Ioan Ţintean, vicepreşedinte al CJ Bistriţa-Năsăud, din cei 2.700 de aleşi locali, 17 sunt vicepreşedinţi ai Consiliilor Judeţene, 66 sunt primari şi restul sunt vicepreşedinţi de municipii şi oraşe şi consilieri locali. 

"„fi trei părţi (ale reuniunii n.red). În prima parte va fi o întâlnire între miniştrii care reprezintă Guvernul Grindeanu - ALDE, miniştrii Graţiela Gavrilescu şi Viorel Ilie, în care vor fi discutate proiectele pe care vor să le dezvolte primarii în cadrul unităţilor administrativ-teritoriale. A doua problemă care va fi luată în discuţie se referă la problemele specifice alesului local potrivit Legii 215/2001 cu modificările ulterioare, iar a treia problemă se va referi la Statutul aleşilor locali. În cadrul acestor modificări se vor face propuneri cu privire la calitatea de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă deoarece în situaţia actuală această formă în care aleşii locali sunt şi primari şi preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă nu este prevăzută foarte clar în ceea ce priveşte atribuţiile pe care le au de făcut în cazul în care există fenomene deosebite”, a detaliat Ioan Ţintean. 

Acuzele lui Constantin la adresa lui Tăriceanu

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin l-a acuzat joi pe colegul Călin Popescu-Tăriceanu, că „abuzul politic este oarecum parte a ADN-ului” său şi a denunţat neregulile din partid, conduse de acesta, după alegerile din 11 decembrie. 

„Abuzurile continuă acolo (n.r. la partid) - se schimbă oameni, se schimbă yale, se sechestrează lucruri. Astea sunt lucruri minore care ţin de un anumit comportament şi care, din păcate, a plecat de la co-preşedintele Tăriceanu şi se pare că s-a dus şi la o parte din colegii din teritoriu, ceea ce sigur că regret. Nu e vorba de mine. Sunt colegi din teritoriu şi chiar de la organizaţiile din Bucureşti care nu mai au acces în sediu. Ceea ce se întâmplă în ALDE, din păcate, mai ales din partea unui om care se doreşte a fi liberal şi pozează în spaţiul public ca liberal, este un abuz şi o preluare ostilă”, a afirmat Constantin joi, la Digi 24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel