Tăriceanu îi cere lui Iohannis demiterea lui Stanciu și a lui Kovesi. Ce spune avocatul Lucian Bolcaș

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îi cere președintelui Klaus Iohannis "demiterea sau demisia" șefei ÎCCJ, Livia Stanciu, și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după ce o femeie a stat șase luni arestată și apoi achitată, în urma denunțului șefei ÎCCJ. Tăriceanu a făcut o cerere și către CSM. 

" O asemenea măsură nu poate să fie luată fără un aviz din partea CSM-ului care deja ar fi trebuit să cerceteze o atare situație, dar având în vedere atribuțiile șefului statului atât în vedere cu numirea acestor persoane, cât și calitatea sa de a asigura echilibrul între puterile statului, demersul preșe ședintelui Senatului este un demers binevenit", a comentat avocatul Lucian Bolcaș. 

Călin Popescu Tariceanu îi cere lui Klaus Iohannis demisia șefei DNA, Codruța Kovesi și a președintelui ÎCCJ, Livia Stanciu

Legal, pașii prin care s-ar ajunge la demiterea sau demisia Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA, și a Liviei Stanciu, șefa ÎCCJ sunt: "În primul rând este vorba despre o anchetă ale celor două inspecții ale CSM, cea pentru judecători și cea pentru procurori, o hotărâre a CSM-ului și un decret al președintelui".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel