Tăriceanu și Ponta îl scot pe Antonescu din schema refacerii USL

Ponta Tăriceanu.jpeg
Ponta Tăriceanu.jpeg

Calculele premierului Victor Ponta și ale șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind refacerea USL îl exclud treptat pe șeful PNL, Crin Antonescu. După ce prim-ministrul a declarat că Uniunea se poate reface la fel de bine și fără Antonescu, Tăriceanu întărește ideea adăugând că un scor mai mic de 25% al PNL la europarlamentare ar ajuta planul de reunificare. 

Ponta și Tăriceanu și-au devoalat intențiile după ce Crin Antonescu a anunțat că dacă PNL obține un procent mai mic de 20% la europarlamentarele din mai el va demisiona de la președinția formațiunii. 

"Cred că refacerea USL poate să fie posibilă și de acum, nu trebuie să așteptăm europarlamentarele. Sigur că PNL și-a propus un scor de cel puțin 25% la europarlamentare, ceea ce mă gândesc că nu ar fi rău pentru că este extrem de util ca în Parlamentul European să existe o reprezentare liberale consistentă. Dar cred, în același timp, că neatingerea acestui obiectiv poate să aducă consecințe în ceea ce privește poziționarea partidului pe scena politică românească și politica lui de alian'e. Atunci, sigu că în aceste condiții s-ar putea pune problema refacerii USL", a declarat Tăriceanu, citat de Mediafax.

Un scenariu catastrofal pentru PNL la europarlamentare ar presupune, așadar, plecarea lui Antonescu de la conducerea partidului din Bld. Aviatorilor, și șanse mai mari pentru Tăriceanu să preia frâiele PNL-ului. Fostul premier ar avea susținerea unui număr restrâns de liberali, dar se va lovi de opoziția unor membri precum senatorul Cristian Bodea, care a exclus ca Antonescu să fie înlocuit de un președinte care să facă PNL-ul "slugă la Ponta", aluzie la Tăriceanu.

Anterior declarației lui Tăriceanu, Ponta a spus că USL se poate reface "și cu dl. Antonescu și fără domnia sa", acest lucru urmând să-l decidă liberalii.

Crin Antonescu a respins planul de reunificare al premierului suspectându-l pe Ponta vrea ca PNL să obțină un scor slab la alegerile europarlamentare din 25 mai.

"Constat o dată că domnul Ponta nu are curaj fără camuflaj. Deci, tot vrea să ascundă PSD, că e cu alţii, că e cu UNPR, că e cu domnul Tăriceanu. Constat că ţinta politică a domnului Ponta este un rezultat prost al PNL la europarlamentare şi să scape de Antonescu şi nu am decât un mesaj să-i transmit: cum le-a spus dânsul celor de la PSD «scapă cine poate», eu îi spun «de ce ţi-e frică nu scapi»", a declarat Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel