Tăriceanu: I-am sfătuit pe colegii mei să nu facă acest lucru

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că şi-a sfătuit colegii din ţară să nu colaboreze cu liberalii pentru realizarea de majorităţi în consiliile judeţene şi municipale.

'Nu îmi face plăcere că spun acest lucru, dar de două zile văd că la uşile de la ALDE râcâie tot felul de foşti colegi din PNL, care vin acum cu propuneri pentru a face majorităţi la nivelul consiliilor judeţene sau la nivelul consiliilor municipale. I-am sfătuit pe colegii mei să nu facă acest lucru din mai multe motive. Primul este că, după ce de peste un an de zile primim toate înjurăturile şi calificativele care sunt în primul rând dezonorante pentru cei care le pronunţă, să vină acum şi să ne ceară colaborarea mi se pare prea mult. Eu sunt de părere că în politică ai nevoie întotdeauna să menţii o relaţie civilizată cu ceilalţi care poate nu sunt în aceeaşi barcă cu tine. PNL are pretenţia că este o formaţiune de centru-dreapta. Eu am anumite îndoieli, dar în orice caz trebuie să îmi respect adversarii, ei nu îşi respectă adversarii. Au făcut o serie de gesturi şi atitudini la adresa ALDE', a afirmat Tăriceanu.

Potrivit acestuia, PNL este un partid lipsit de leadership autentic, tot timpul ezitant.

'PNL este un partid lipsit de leadership autentic, tot timpul ezitant, care îşi schimbă deciziile de la o zi la alta şi care aşteaptă comenzile de la Cotroceni, iar când nu primeşte comenzi de la Cotroceni probabil că sunt alte forţe oculte pe care contează ca să le dea direcţia de mers. Cu un atare partid nu văd ce am putea să colaborăm. Avem şi o înţelegere politică pe care am făcut-o cu PSD înainte de alegeri. Eu cred că angajamentele în politică trebuie ţinute. Am făcut această înţelegere pe care trebuie să o respectăm, aşa înţeleg eu şi colegii mei', a precizat liderul ALDE la finalul reuniunii cu preşedinţii de filiale judeţene. Călin Popescu-Tăriceanu a menţionat că rezultatele obţinute în urma votului de duminică plasează ALDE ca a treia forţă politică a ţării.

'Am făcut o primă evaluare a rezultatelor. Rezultatele pe care le-am obţinut sau rezultatul global, media pe ţară, este unul care ne plasează fără niciun fel de echivoc ca a treia forţă politică. Practic, aceste alegeri ne validează ca a treia forţă politică, pentru că şi înainte în sondaje apăream ca a treia forţă politică. Sunt judeţe care au reuşit rezultate foarte bune, cel mai bun rezultat în termen de procente l-a obţinut Satu Mare, în termen de voturi - Prahova. Avem un număr de patru judeţe care au avut peste 10%, cel mai mare scor 12% l-a obţinut Satu Mare. Avem o grupă de judeţe cu peste 8%', a spus Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel