Tăriceanu - Gavrilescu, referendum: Nu am să o cenzurez

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministru al Mediului, nu a reprezentat Guvernul la discuţia pe tema referendumului din 6-7 octombrie organizată într-o biserică dintr-o localitate din judeţul Prahova.

"Aşa cum respectăm dreptul fiecărui cetăţean de a-şi organiza viaţa personală, eu respect şi dreptul colegilor mei de a avea opţiuni în această privinţă. Doamna Graţiela Gavrilescu, acolo, evident că nu a reprezentat Guvernul. Ea s-a dus în calitatea pe care o are de vicepreşedinte al partidului, de cetăţean al României care are dreptul la propria opinie şi pe care eu nu am să i-o cenzurez.

Poziţia dânsei e poziţia dânsei, o poziţie similară au şi alţi colegi care îmbrăţişează valorile tradiţionale şi creştine în ceea ce priveşte organizarea familiei, alţi colegi sunt mai degajaţi faţă de subiect, mai toleranţi şi nu le fac niciunuia niciun fel de observaţii pentru că au dreptul, au această libertate, care, în fine, la liberali poate e mai mare decât în alte partide", a spus Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă viziunile diferite asupra referendumului au potenţialul de a clătina coaliţia, Tăriceanu a răspuns: "Nu. Nu văd de ce. Aici trebuie să lăsăm cetăţenii să-şi exprime părerea. Având în vedere că noi (ALDE - n.r.) am declarat că nu vom face o acţiune militantă de mobilizare, nu văd de ce am reprima altora dreptul de a avea propria opinie".

Potrivit unui post local de televiziune, politicieni şi preoţi au participat luni, la Băneşti - judeţul Prahova, la discuţii pe tema referendumului, eveniment ce a fost organizat într-o biserică din localitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel