Tăriceanu face lobby pentru țară la Cotroceni. Ce spune despre România

Tăriceanu, la întâlnirea cu Agramunt: „România continuă să reprezinte un furnizor de securitate şi un factor de stabilitate în Balcani”.

România continuă să reprezinte un furnizor de securitate şi un factor de stabilitate în Balcani şi în vecinătatea estică a Uniunii Europene, a afirmat, joi, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la întrevederea cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pedro Agramunt. 

„Interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire la ultimele evoluţii regionale, cu accent pe situaţia din Ucraina, climatul postelectoral din Republica Moldova, gestionarea fenomenului migraţiei, continuarea eforturilor de combatere a terorismului. În context, preşedintele Senatului a relevat că România continuă să reprezinte un furnizor de securitate şi un factor de stabilitate în Balcani şi în vecinătatea estică a Uniunii Europene, adăugând în acest sens că există un interes nemijlocit pentru Europa de a avea în proximitatea sa state cu o democraţie consolidată, premisă a asigurării stabilităţii regionale. Referindu-se la fenomenul migraţiei în Europa, preşedintele Senatului a subliniat necesitatea soluţionării discrepanţelor economice şi sociale dintre statele de origine ale imigranţilor şi statele europene”, informează un comunicat al Senatului citat de Agerpres. 

Relația cu Spania, adusă în discuție

Tăriceanu a evidenţiat importanţa relaţiei bilaterale cu Spania în contextul, pe de o parte, al prezenţei unei comunităţi importante de cetăţeni români în statul iberic iar, pe de altă parte, al ponderii semnificative a investiţiilor spaniole în România. 

La rândul său, preşedintele APCE şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la degradarea climatului politic din Europa - intensificarea manifestărilor xenofobe, intolerante şi naţionaliste -, situaţie care a permis ascensiunea formaţiunilor politice extremiste ale căror programe politice sunt în disonanţă cu valorile fundamentale ale Consiliului Europei: respectarea drepturilor omului, a democraţiei şi statului de drept, precizează sursa citată. 

[citeste si]

Pedro Agramunt a remarcat implicarea activă a membrilor Delegaţiei Parlamentului României la APCE în activitatea acestei organizaţii parlamentare europene. 

La întâlnire au mai participat vicepreşedinte Senatului Laura Scântei, preşedintele Comisiei pentru politică externă, Cristian Dumitrescu, preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni, Viorel Badea, şi preşedintele Comisiei pentru constituţionalitate, Ionuţ Sibinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel