Tăriceanu explică gestul făcut înainte de consultările cu Iohannis

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu a susținut o declarație de presă, miercuri, 5 iunie, după consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Cotroceni.

Călin Popescu-Tăriceanu nu l-a așteptat în picioare pe președintele Klaus Iohannis.

Ulterior, la Palatul Cotroceni, întrebat fiind dacă a respectat regulile de protocol la întâlnirea cu șeful statului, liderul ALDE a răspuns astfel: „Nu am de ce să stau în picioare până soseşte preşedintele. Când a sosit preşedintele, m-am ridicat şi am salutat aşa cum este politicos şi protocolar”.

„Cunosc bine regulile de protocol”, a adăugat Tăriceanu.

(w670) Alde-la-Co

ALDE are rezerve 'foarte serioase' în privinţa extinderii dreptului de a ataca la Curtea Constituţională ordonanţele emise de Guvern, deoarece acest lucru ar avea ca rezultat un Executiv 'extrem de slăbit', a declarat, miercuri, preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu. 'I-am spus (preşedintelui - n.r.) că suntem de acord cu interzicerea amnistierii şi graţierii faptelor de corupţie, element care a constituit prima întrebare la referendum. În privinţa celei de a doua întrebări, privind interzicerea adoptării prin ordonanţă de modificări în ceea ce priveşte pedepsele şi infracţiunile, precum şi reforma Justiţiei, i-am spus că şi aici suntem de acord. I-am explicat că avem rezerve foarte serioase în privinţa extinderii dreptului de a ataca la Curtea Constituţională ordonanţele emise de Guvern. Dintr-un motiv simplu - (...) ceea ce ar rezulta ar fi un Guvern extrem de slăbit, care nu ar mai putea să exercite funcţia de legislativ delegat de către Parlament şi, evident, şi mai grav, transformăm şi mai mult Curtea Constituţională într-un arbitru politic. I-am explicat preşedintelui că la referendum noi nu am fost împotriva întrebărilor, ci a modalităţii în care s-a organizat referendumul, simultan cu ţinerea alegerilor pentru Parlamentul European. Deci, nu împotriva temelor', a precizat Tăriceanu, la finalul consultărilor delegaţiei ALDE cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a afirmat că referendumul pentru aprobarea modificărilor ar trebui să aibă loc imediat după ce Parlamentul le va adopta, arătând că este împotriva organizării consultării odată cu un alt scrutin.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel