Tăriceanu: Este o caricatură ceea ce se întâmplă acum în România

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, la Suceava, că Parlamentul este supus unor ''presiuni permanente din partea Ministerului Public'', apreciind că nu trebuie ca Procuratura ''să dicteze agenda Parlamentului'' în România.

În momentul de față noi discutăm despre statul de drept în România, dar este o caricatură ceea ce se întâmplă în România. Adică instituția fundamentală democratică este supusă unor presiuni, atacuri și critici permanente din partea Ministerului Public, din partea unei autorități judecătorești, într-o manieră care este inacceptabilă. Nu se poate ca agenda Parlamentului să fie dictată de Procuratură în România, decât dacă vrem să adoptăm modelul sovietic de democrație și modelul rusesc actual în care serviciile secrete și Procuratura conduc țara, a spus Tăriceanucitează Agerpres.

Acesta a subliniat că trage un semnal de alarmă serios în legătură cu această problemă.

Citește și: UNJR, scrisoare pentru Iohannis. De ce îi solicită să sesizeze CCR

România se pare că se îndreaptă către această formulă. Așa zișii apărători ai statului de drept sunt niște oameni care nu înțeleg că derapajele democratice și excesele la adresa drepturilor și libertăților cetățenilor într-o bună zi o să le amenințe inclusiv existența lor (...) Acest punct de vedere nu e punctul meu de vedere.

Văd ce spun asociațiile judecătorilor din România. Uitați-vă, semnalele de alarmă pe care le trag. Uitați-vă, decizia CCR care spune că serviciile au ajuns să îndeplinească rolul de organ de anchetă judiciară, ca nicăieri în lumea democratică. Lucrurile astea nu vă șochează puțin, nu vă pun probleme de conștiință până la urmă?, a arătat Tăriceanu.

În opinia președintelui Senatului, se deschide drumul către o formulă de putere autoritară, dacă se slăbește puterea Parlamentului.

Dacă o să slăbim din ce în ce mai mult puterea Parlamentului, atunci drumul către un soi de formulă de putere autoritară este deschis, a avertizat Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel