Tăriceanu, după audierea din Comisia SRI: Dacă șefa DNA crede că e mai presus de lege...

Călin Popescu Tăriceanu a făcut primele declarații după audierea de la Comisia parlamentară pentru controlul SRI.

"Am fost invitat să fiu audiat la Comisia SRI. Nimeni nu este mai presus de lege, deci este obligația mea, ca cetățean, să mă prezint în fața acestei comisii, indiferent de funcția pe care o ocup în stat. Acest lucru face aluzie directă la comportamentul altor persoane din statul român care au refuzat să se prezinte în fața comisiilor parlamentare. Cred că este o obligație, o responsabilite. Dacă șefa DNA crede că este mai presus de lege... arată un compotament pe care nu pot să-l accept. Prezența mea aici este dovada că toți trebuie să ne comportăm în același fel și să respectăm legea și instituțiile statului", a zis Călin Popescu Tăriceanu.

Critici pentru Klaus Iohannis

El a explicat că a venit cu toată deschiderea în faţa Comisiei pentru că "informaţiile care au apărut în spaţiul public sunt îngrijorătoare şi trebuie verificate".

"Nu înţeleg atitudinea preşedintelui României care refuză să accepte aceste realităţi. Avem toţi dreptul şi există beneficiul îndoielii, dar ca preşedinte ar fi avut măcar obligaţia să exprime anumite rezerve şi să nu dea credit nelimitat instituţiei denumită DNA şi şefei acesteia, în condiţiile în care deja la DNA s-au petrecut lucruri foarte grave, motiv pentru care procurorul Negulescu a fost deja exclus din magistratură. Cred că este obligaţia noastră ca oameni politici responsabili, şi cei care avem funcţii de decizie, să ascultăm mesajele pe care le primim din societate ridicate de mass-media cu privire al abuzuri, la excese, să le analizăm şi dacă constatăm anumite defecţiuni să le corectăm. Acesta este spiritul în care m-am prezentat la comisie şi modul în care eu am abordat cel puţin răspunsurile din această perspectivă", a adăugat Tăriceanu.

[citeste si]

Pe 27 februarie va fi audiat la comisie fostul şef al SRI George Maior, iar pe 6 martie - Florian Coldea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel