Tăriceanu: Dragnea are experienţa necesară să îşi asume funcţia de premier

Copreşedinte ALDE Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, consideră că liderul PSD, Liviu Dragnea, are experienţa necesară să îşi asume funcţia de premier după alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an, dar a precizat că nu avut încă o astfel de discuţie cu acesta, momentul fiind prematur. 

'Sunt adeptul ideii pe care Victor Ponta a prezentat-o şi anume când premierul este şi preşedintele partidului de la guvernare există o anumită coerenţă între decizia politică şi actul guvernamental. Dragnea are experienţa necesară, poate să îşi asume această funcţie. Nu am discutat acest lucru cu el. Şi mie şi lui ni se pare prematur Haideţi să nu vindem pielea ursului din pădure. Haideţi să ne concentrăm pe campanie. Haideţi să câştigăm. Că o să fie Liviu Dragnea sau o să fie un membru de vază al PSD, pentru că au un mănunchi de personalităţi, asta rămâne de văzut. Nu este un subiect lipsit de importanţă, nu este la 'printre altele', dar cu cred că obligaţia noastră, dacă suntem responsabili şi decenţi faţă de electorat, este să le prezentăm întâi soluţiile şi apoi să înceapă discuţiile despre persoane', a afirmat marţi seara Tăriceanu la Antena 3, citează Agerpres.

El susţine că 'Guvernul Cioloş nu are cum să supravieţuiască după alegeri'.

Întrebat dacă Dragnea va înainta soluţia unui nou Guvern cu Cioloş premier, Tăriceanu a spus: 'Exclus! Domnul Dragnea nu va face o astfel de propunere, nu cred că i-a dat prin gând aşa ceva'.

De asemenea, Tăriceanu nu crede nici în varianta unei coaliţii PSD-PNL. 'Nu am niciun motiv să cred o astfel de ipoteză. S-a mai întâmplat. PSD s-a fript. O dată dacă a greşit cred că e suficient. Ştiu că se încearcă în laboratoarele Cotroceniului o astfel de formulă, ca o formulă in extremis. Ştiu că cei de la PSD nu vor şi nu am motive să mă îndoiesc de corectitudinea lor în această chestiune', a mai spus Tăriceanu. AGERPRES/(A - autor: Livia Popescu, editor: Karina Olteanu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel