Tăriceanu, despre 'rânjetul' lui Iohannis. Episod ciudat dezvăluit presei

Călin Popescu Tăriceanu a făcut o dezvăluire neștiută despre Klaus Iohannis.

Președintele Senatului s-a referit la momentul desemnării lui Dacian Cioloș drept premier.

Vă prezentăm câteva replici ale lui Călin Popescu Tăriceanu din cadrul emisiunii ,,Foc încrucişat", difuzată de Televiziunea Română:

Realizator: Dle preşedinte al Senatului aş vrea să încep cu o întrebare. După ce v-aţi văzut cu dl Cioloş, în calitate atunci de premier desemnat, lăsaţi cumva o portiţă deschisă, adică, deşi eraţi clar pro guvern politic, nu aţi respins din start ideea susţinerii pentru guvernul tehnocrat al domnului Cioloş. Ce s-a schimbat de atunci?

Călin Popescu-Tăriceanu: Nu am lăsat această impresie sau cel puţin nu cred. Dacă acesta este lucrul care s-a înţeles, îl regret. I-am spus şi preşedintelui, în cele două runde de consultări pe care le-am avut, că nu susţin o asemenea formulă. Am constatat, mai mult, şi i-am spus şi preşedintelui, că partidele politice s-au degajat de responsabilităţile pe care le au. Ar fi trebuit să negocieze şi să îi propună preşedintelui un premier. Au făcut-o cu jumătate de gură sau nu au făcut-o.

[citeste si]

Cornel Nistorescu: Deja suntem în faţa unui enunţ foarte important, partidele politice s-au derobat. De ce? Care este explicaţia, după dvs?

Călin Popescu-Tăriceanu: Nu aş vrea să dau eu explicaţiile pentru partide, nu am făcut decât să constat. Cornel Nistorescu: De ce? Vă deranjaţi aliaţii? Pentru că, până la urmă, primii care au făcut un pas înapoi au fost aliaţii dvs.

Călin Popescu-Tăriceanu: Da. Şi acesta este un considerent. La PNL, în fine, acolo linia este, hai să zicem, o altă abordare, ei fac ceea ce spune preşedintele, dar ceea ce vă pot spune este următorul lucru, nu fac niciun fel de dezvăluire improprie, când i-am spus preşedintelui acest lucru, a zâmbit într-un mod neobişnuit, nu îl caracterizează acest zâmbet, aşa oarecum de satisfacţie că ajunge preşedintele să fie cel care ia decizia în această privinţă, şi a făcut-o. A profitat de această conjunctură, şi-a desemnat premierul pe care l-a considerat, cu formula politică, la fel, proprie, improprie aş spune pentru democraţie şi pentru Constituţie, dar proprie dorinţei preşedintelui. Şi acest lucru l-am subliniat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel