Tăriceanu, despre MCV: România nu e premiată pentru asta

Călin Popescu Tăriceanu a criticat, la Digi 24, faptul că, în ciuda eforturilor susținute ale României de a se conforma tutror cerințelor Uniunii Europene, Mecanismul de Cooperare și Verificiare nu este ridicat.

„De când e raportul MCV, de 11 ani, ne indică faptul că România face progrese permanente, dar nu ajunge niciodată la linia de sosire. A ţinut o tăcere care nu e în regulă legat de existenţa protocoalelor, daţi-mi voie să spun că aştept cu curiozitate raportul MCV.

De la patru recomandări de la început, am ajuns la 12. România nu a deraiat, raportul spunea mereu că avem progrese. Avem şi la Bruxelles persoane care vor să îşi justifice existenţa, sunt salarii bune, poziţii confortabile, pensii de excepţie, nu e corect ce s-a întâmplat cu MCV.

În Bulgaria nu s-a făcut nimic de 11 ani, au în continuare MCV şi în Bulgaria sunt subiecte tabu, nu sunt parlamentari bulgari care să ducă discuţia la Parlamentul European.

România a făcut eforturi, reforme, a avut un parcurs de succes în ce constă combaterea corupţiei, să spunem că sunt şi lucruri care s-au făcut corect. România nu e premiată pentru asta.

E absolut necesar acest dialog pentru că există dezinformare, informare unilaterală, am cerut să se spună cine sunt experţii care spun ce se întâmplă în România. Nu se spune. Nu te poţi informa numai dintr-o parte. Sunt permanet greşeli din dezinformări.

MCV nu e Dumnezeul nostru pe pământ, acolo lucreaza nişte oameni care au simpatii, antipatii, pot face greşeli, şi ei sunt supuşi unor riscuri şi capcane. Nu înseamnă că documentul odată elaborat nu are niciun punct care să fie necriticabil. În raportul de anul trecut am vzut numeroase greşeli.", a declarat Tăriceanu la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel