Tăriceanu despre definirea căsătoriei în Constituție: susțin fără rezerve inițiativa

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu afirmă că susține inițiativa cetățenească privind revizuirea Constituției. Totuși, el nu își dorește ca alegerile parlamentare să fie influențate de alte subeicte, prin organizarea de referendum.

În momentul de față, comisia juridică și cea constituțională din Senat discută inițiativa cetățenească privind revizuirea Legii fundamentale în sensul modificării articolului 48, alin. 1, astfel încât căsătoria să fie definită ca uniunea dintre bărbat și femeie. Textul actual al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.

Călin Popescu-Tăriceanu precizează că numărul foarte mare de semnatari (peste 3 milioane) nu poate fi ignorat, menționând că "avem obligația morală să le arătăm respectul pentru acest demers cetățenesc care trebuie să devină parte integrantă a Constituției noastre".

"Din punct de vedere politic, în calitate de președinte al Senatului, dar și de copreședinte al ALDE, susțin fără rezerve această inițiativă cetățenească și sunt decis să îmi folosesc toată influența politică pe care o am pentru ca inițiativa să fie dusă la bun sfârșit. (...) Nu cred că este un orizont de timp realizabil din acest punct de vedere (organizarea unui referendum în aceeași zi cu alegerile parlamentare — n.r.), dar, așa cum știți, modificarea Constituției trebuie să fie aprobată prin referendum. Cred că timpul este foarte scurt (...). Nu cred că este bine să folosim prilejul alegerilor parlamentare pentru a promova și alte proiecte de lege. În trecut, s-a încercat cuplarea alegerilor parlamentare cu diverse alte idei pe care le avea fostul președinte Băsescu și eu m-am opus și eu rămân pe aceeași poziție — vreau ca alegerile parlamentare să nu fie influențate de alte subiecte majore și reciproc", a declarat Tăriceanu, marți, la Senat, citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel