Tăriceanu, despre cazul şefei DNA: "O lecţie pe care trebuie să o primească"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că de prezumţia de nevinovăţie trebuie să se bucure şi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, asupra căreia planează suspiciunea de plagiat în cazul tezei sale de doctorat.

'Cred că procurorul general trebuie să se bucure ca orice cetăţean de prezumţia de nevinovăţie, chiar dacă DNA şi domnia sa nu au procedat ca atare, dar cred că este o bună lecţie pe care trebuie să o primească, înţelegând că nu toată lumea judecă deformat, aşa cum judecă domnia sa, pe cei care sunt acuzaţi. Pot să fie acuzaţi, dar în final s-ar putea să nu fie vinovaţi şi aceasta este şi situaţia domniei sale. Pe componenta cealaltă, ştiinţifică, de determinare a plagiatului sau a non-plagiatului, nu mă pot pronunţa', a declarat, marţi, Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a precizat că această chestiune este una ce ţine 'de mediul universitar, de mediul academic'. 'Eu ştiu că sunt instituţii abilitate şi mă gândesc că ele vor fi obligate, mai ales în faţa acestei presiuni a opiniei publice, să se pronunţe şi mi-aş dori să se pronunţe corect', a adăugat acesta.

[citeste si]

Tăriceanu a susţinut însă că, în situaţia în care cei care analizează teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi sunt şi cei care i-au acordat doctoratul acesteia, atunci obiectivitatea analizei ar putea fi pusă sub semnul întrebării. 'Am un singur semn de întrebare - dacă şcoala doctorală, poate greşesc, dar nu cred, este cea din care fac parte cei care i-au acordat doctoratul doamnei Kovesi este pusă să şi judece dacă este plagiat sau nu. Am mari semne de întrebare în privinţa răspunsului obiectiv. Vor considera, eventual, că au greşit? Mi-e teamă că nu vor avea curajul să recunoască faptul că au greşit, mai ales că ar putea să fie traşi la răspundere', a adăugat Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel