Tăriceanu avertizează că PNL bagă România în criză: Administrația va fi paralizată

Călin Popescu Tăriceanu este de părere că România va intra într-o criză politică de lungă durată în cazul în care vor fi demarate alegerile anticipate. 

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, în direct, la România TV, că ALDE nu susține varianta organizării alegerilor anticipate. Dacă acestea ar fi organizate, România ar intra într-o criză politică, mai precizează președintele ALDE. 

”În ceea ce privește alegerile anticipate, noi nu suntem în favoarea alegerilor anticipate. În primul rând, procedurile de declanșare a alegerilor anticipate în România vor provoca o criză care va dura cel puțin 120 de zile, o criză politică în Parlament, o criză politică în societate. Nu în ultimul rând, întreaga administrație publică, la nivel central și la nivel local, va fi paralizată. Timp de 120 de zile nimeni nu va mai lucra. Toată lumea va sta să se întrebe cine vine ca șef, ce se va întâmpla și așa mai departe. Cred că de așa ceva nu avem nevoie. (...) Constituția României nu a prevăzut mecanisme simple pentru declanșarea alegerilor anticipate. Din contră, s-a considerat că este o situație de evitat. Și de aceea sunt aceste mecanisme complicate care aruncă România în criză. Este vreun motiv solid pentru care premierul Orban să vină să spună că dorește să declanșeze alegeri anticipate? Niciunul dintre proiectele importante pe care Guvernul le-a avut nu a găsit opoziție în Parlament. (...) E o aventură politică aș spune. Nu o recomand și nu sunt de acord să o susținem. Nu văd ca în Parlament să se formeze o majoritate care să declanșeze alegerile anticipate”, a susținut Călin Popescu Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel