Tăriceanu, declarație. Cristoiu: Este vorba de ruperea coaliției

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Ion Cristoiu a declarat, astăzi, la Antena 3, că discursul lui Călin Popescu Tăriceanu după ieșirea de la consultările cu președintele Klaus Iohannis arată clar că este vorba despre ruperea coaliției. 

"Este deja vorba despre ruperea coaliției pentru că singurul lucru care unea cele două partide ALDE și PSD, nu au nicio treabă una cu alta ca program economic, ca electorat, ca tradiție postdecembristă, era acest obiectiv numit scrierea sau adoptarea de către majoritate a unor legi ale justiției care să excludă nu posibilitatea abuzurilor, ci posibilitatea, care a fost realitate sub mandatul lui Traian Băsescu, folosirii DNA, a Parchetului, folosirea justiției pentru bătălia politică din România. Am avut exemplu Tiberiu Nițu, am avut exemplul Lukoil.(...) Deci din acest punct de vedere al relației politice, părerea mea este că deja coaliția e dusă. Dacă PSD-ul nu pune piciorul în prag și nu se rupe el de ALDE vom avea până la sfârșitul anului doar un Guvern condus de Tăriceanu și cu președintele Iohannis", a spus Cristoiu.

"Iohannis nu este deloc mediator"

"Cum să spui că obții consens în România? Nu există nicăieri consens. În America este consens? Consens între ce și ce? Consens între PSD și ALDE care susține că trebuie să evităm abuzurile și USR care e de acord cu abuzurile și PNL? Adică mi se pare o nebunie. (...) Domnul Tăriceanu chiar e un om normal? Iertați-mă. Doi, ce să cauți la președinte? Cum adică președintele e mediator? Păi președintele Iohannis nu este deloc mediator. El este în continuare un susținător al sistemului, al folosirii justiției pentru interesele sale. (...) L-ați auzit vreodată pe Iohannis spunând că trebuie să evităm și greșelile trecutului? Nu! Cum să fie mediator, să medieze între cine și cine? Între USR și PNL. I-ați auzit vreodată pe cei de la PNL spunând că au fost și greșeli și trebuie să facem o lege. Nu, ei de fiecare dată au spus că ei sunt de acord la modul absolut cu ceea ce s-a întâmplat până acum", a mai declarat jurnalistul.

Citește declarațiile făcute de președintele Senatului: Călin Popescu Tăriceanu, declarații după consultarea cu Klaus Iohannis: Am un gust amar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel