Tăriceanu, declarații explozive în plenul Parlamentului, la votul pentru Cabinetul Cioloș

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, marți, în fața plenului reunit al Parlamentului, în ziua când se dă votul de învestitură pentru Guvernul Cioloș, că nu înțelege de ce s-a ajuns la demisia guvernului Ponta, întrucât PSD rămâne la putere, iar PNL își manifestă intenția de a rămâne în opoziție. 

"Constat că PSD rămâne la Putere, iar PNL își manifestă intenția de a fi critic la adresa guvernării, deci să rămână în Opoziție. Deci nu s-a schimbat nimic. Vă bucurați de aprecierea mea pentru modul în care v-ați îndeplinit obligațiile oficiale la București și la Bruxelles. Dar trebuie să mai știți că persoana dumneavoastră, împreună cu reputația și prestigiul pe care le-ați câștigat, este – poate fără voia și fără știința dumneavoastră – parte a unui plan elaborat în urmă cu un an şi care și-a propus să înlăture cu orice preț un Guvern ales democratic și învestit prin respectarea tuturor procedurilor parlamentare. Acest plan implică instituții ale statului și urmărește denigrarea Parlamentului şi golirea de conținut a democrației reprezentative, acapararea Justiției și anihilarea statului de drept, atâta cât există în România stat de drept. Scopul final şi mărturisit este „schimbarea de paradigmă", altfel şi mai precis spus, schimbarea regimului politic democratic", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului a adăugat că "acest plan se desfășoară sub privirea îngăduitoare a președintelui României". Iohannis este pe cale să aibă “Guvernul meu”.

[citeste si]

"În România, sub pretextul combaterii corupției corupției – acţiune binevenită ce trebuie neapărat continuată în deplinul respect al legii şi garanţiilor constituţionale – s-a constituit un cartel instituțional neconstituțional, cunoscut ca binomul SRI-DNA. În România, contrar legii, serviciile secrete și-au infiltrat ofițeri acoperiți în Justiție și în Ministerul Public. În România, prezumția de nevinovăție este anulată în fapt de DNA, care, prin scurgerile premeditate de informaţii către presă din dosare selectate cu grijă, dar aflate în faza de instrumentare, servește anumite interese politice de moment și creează o presiune publică inacceptabilă asupra judecătorilor care urmează să se pronunțe.
În România, DNA anchetează oportunitatea deciziilor politice luate de membri ai Guvernului sau de parlamentari", a mai spus liderul ALDE.

"Să recunoaştem cu luciditate, aşa cum se prezintă astăzi în faţa Parlamentului, tehnocraţia ucide democraţia".

În opinia sa, discursul preşedintelui Klaus Iohannis "prezintă riscul de a se transforma oricând într-o formulă politică antidemocratică".

Citește AICI discursul integral al lui Călin Popescu Tăriceanu

"Preşedintele a ales ca în numele unei minorităţi vocale, pe care a denumit-o "strada", să propună un candidat pentru funcţia de prim-ministru din afara Parlamentului, din afara partidelor, candidat ce ar urma să conducă un Guvern de tehnocraţi. Într-o democraţie reprezentativă, majoritatea cetăţenilor câştigă dreptul de a guverna prin intermediul partidelor ce s-au bucurat la vot de cea mai mare încredere. Într-o democraţie reprezentativă, minorităţile de orice natură sunt respectate şi ascultate, dar nu au vocaţia de a conduce Guvernul şi de a-şi impune agenda. Demersul preşedintelui României se arată a fi unul nedemocratic, în afara spiritului Constituţiei, şi prezintă riscul de a se transforma oricând într-o formulă politică antidemocratică", a mai afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Totodată,  Tăriceanu a precizat că "ALDE nu va vota guvernul Cioloș".

Citește și: VOT în PARLAMENT pentru GUVERNUL DACIAN CIOLOȘ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel