Tăriceanu: Nici Băsescu și nici Iohannis nu au înțeles

[] []

01 dec 2018 / 20:36
Salveaza PDF Comentarii
Tăriceanu
Tăriceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu - Tăriceanu, susține că fostul președinte al României, Traian Băsescu, și actualul președinte, Klaus Iohannis, nu au înțeles care le este rolul pe scena politică.

''Președintele trebuie să nu fie un actor în acest joc politic în care nu poate fi de o parte sau de alta. Nu are importanță că este de partea majorității sau opoziției pentru că vine momentul unei crize politice, unei crize sociale cum pare că suntem acum în care președintele trebuie să intervină pentru a-și juca acest rol de mediator în societate. Dar dacă tu până la momentul respectiv ai fost într-o parte clar îndreptat, atunci pentru partea cealaltă nu mai ai credibilitate și atunci rolul nu mai poți să ți-l exerciți. Asta nu a înțeles nici Băsescu și din păcate nu se pare că a înțeles prea mult nici actualul președinte.

Înțeleg că tentația de a avea putere este foarte mare. Lumea care ajunge într-o poziție importantă vrea să acumuleze cât mai multe putere, dar puterea nu stă în jucarea acestui rol activ în acest sens, a fi jucător în teren. Ai un rol mult mai important de care societatea și arhitectura instituțională are nevoie, acest rol de arbitru în societate. '', a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu într-un interviu acordat România TV.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24