Tăriceanu dă SEMNALUL: Singura soluţie, moțiunea de cenzură!

"Anunțul autorităților că de la data de 15 mai măsurile restrictive vor fi 'relaxate' (ce expresie tâmpită!) naște mai multă îngrijorare decât ușurare", apreciază preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

"Oamenii încep să-și pună întrebări despre cum vor trebui să gestioneze această libertate. Din păcate de la guvern nu primim decât alte întrebări, răspunsuri contradictorii care mai mult ne derutează sau asigurări că încă studiază, încă gândesc. Dacă ar fi să facem o comparație, la câte analize a zis Guvernul Orban că face, ajunge să depășească un laborator de analize.

Anunțul că de pe data de 15 mai nu se prelungește starea de urgență ar fi trebuit dublat instantaneu de lista măsurilor pe care trebuie să le luăm ca să fim în siguranță. Ar fi trebuit însoțită de precizări mai clare legat de libertatea de mișcare între localități. Ideea aruncată de dl Iohannis că între localități ne putem deplasa cu bicicletele este de-a dreptul…prefer să mă abțin. Vă rog să o caracterizați dvs! Ideea de a deschide hotelurile, dar a nu deschide restaurantele (măcar terasele într-o primă etapă) face parte din aceeași categorie de mai sus.

Ideea că ne vom organiza viața din două în două săptămâni după ce fel de indicații ne dau ei este o altă idee tâmpită. Oamenii merită să știe cum arată un program de revenire la viață pentru că planurile nu se pot face de pe o zi pe alta. Antreprenorii nu știu pe ce să se bazeze, nu știu ce să comande furnizorilor, nu știu ce fel de evenimente pot fi organizate, nu știu cât vor dura măsurile de restricție sau de libertate. Guvernul care se proclamă liberal uită una din regulile de bază ale economiei: nevoia de predictibilitate. Ideea că în orice clipă un guvern poate veni să-ți întrerupă cursul vieții nu este de natură să te facă să-ți faci planuri", transmite liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu: "Guvernul PNL, dispreț față de Parlament"

"Am văzut că guvernul PNL și-a exprimat disprețul față de Parlament și refuză să vină să prezinte aceste măsuri în singurul loc unde acest plan ar putea primi greutatea și legitimitatea de care are nevoie. Motivația nu cred că este doar dorința de a se împăuna cu aceste măsuri, ci dimpotrivă, faptul că nu au un plan pe care să-l prezinte românilor. Ei știu că în fața Parlamentului nu mai funcționează scenariul cu conferințele false de presă pe care le organizează și în care ei întreabă și ei răspund. În fața Parlamentului trebuie să vii cu un plan care să arate cu exactitate ce se deschide și când, ce măsuri trebuie luate și până când, de unde se iau măști și la ce preț, ce măsuri au luat pentru prevenirea secetei și o mulțime de întrebări la care e clar că nu au răspunsuri.

Cer Guvernului Orban să vină în fața Parlamentului pentru a prezenta un plan serios de revenire a românilor la viața economică și socială. Nu un plan pentru 2 săptămâni, ci un plan care să aibă măsuri clare pe o perioadă mai lungă.

Refuzul de a veni în fața Parlamentului este dovada cea mai clară că nu au nici un plan, că nu fac decât propagandă și nimic altceva. Și atunci soluția nu este decât una singură: moțiune de cenzură!", transmite Călin Popescu Tăriceanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel