Tăriceanu, cerere către Dacian Cioloș

tariceanu 1
tariceanu 1

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu îi cere premierului Dacian Cioloş să creeze o celulă de criză pentru situaţia din sănătate. 

De asemenea, el a precizat că va discuta cu senatorii pentru a-i solicita premierului Dacian Cioloş să prezinte în Senat situaţia din sănătate.

'Sunt surprins că la experienţa dl prim-ministru nu a luat mai demult decizia (...) să facă ceea ce se face peste tot într-o asemenea situaţie de criză majoră, adică se constituie o celulă de criză şi care trebuie să încerce să analizeze şi să constate care sunt cauzele fenomenului la care ne referim şi după aceea să facă un set de propuneri, de măsuri care trebuie puse rapid în aplicare. Îi sugerez dl prim-ministru, nu este târziu nici acum să facă acest lucru, dar o masă rotundă la care discută unii şi discută nu este soluţia pentru un moment de criză majoră.

O astfel de celulă de criză trebuie să fie compusă din oamenii de specialitate din minister şi trebuie făcut apel la cei mai buni specialişti în domeniu, cum este, de exemplu, profesorul Adrian Streinu-Cercel din Bucureşti, probabil cei care sunt de aceeaşi specialitate cu profesorul la care m-am referit din centrele mari universitare precum Iaşi, Cluj, Timişoara', a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă, acuzând 'bâlbâieli repetate' în sănătate.

[citeste si]

Tăriceanu a criticat decizia premierului Dacian Cioloş de a prelua interimar conducerea Ministerului Sănătăţii. 'Probabil că dl Cioloş consideră că un lucru ca să fie bine făcut îl faci tu cu mâna ta. Este o abordare care nu cred că este cea potrivită, pentru că prim-ministrul nu poate să fie specialist în toate domeniile. Ştiu că are o bună competenţă în domeniul agriculturii. Nu cred că trebuie să exerseze acum şi în domeniul sănătăţii', a afirmat liderul ALDE.

Tăriceanu a arătat că va cere în Biroul permanent al Senatului prezenţa în plen a premierului Dacian Cioloş pe tema situaţiei din sănătate.

'Voi discuta cu colegii mei de la Senat şi am să le propun ca în cel mai scurt timp premierul să vină să prezinte, după ce are primele rezultate, dar nu peste o lună de zile, o situaţie a ceea ce înseamnă această criză, a constatărilor şi a măsurilor care au fost întreprinse la modul cel mai urgent',  a completat liderul ALDE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel