Tăriceanu către Cioloş: Nu lăsaţi impresia că România devine un stat poliţienesc

Călin Popescu-Tăriceanu i-a cerut lui Dacian Cioloş, în contextul situaţiei televiziunilor grupului Intact, să întreprindă acţiuni în concordanţă cu principiile statului de drept, adăugând că nu trebuie să lase impresia că România devine un stat poliţienesc.

'Domnule prim-ministru, sentimentul general pe care lumea îl are - şi nu numai lumea de la noi, ci lumea în general - este că unei televiziuni care este incomodă, neobedientă, nealiniată i se pune pumnul în gură. În politică lucrăm mai mult cu percepţii decât cu realităţi. Vreau să aveţi în vedere întreprinderea unor acţiuni în concordanţă cu principiile statului de drept. Aici aveţi în vedere temeiurile la care v-aţi referit, dar, în acelaşi timp, trebuie să vă uitaţi şi la prevederile Constituţiei, care este legea supremă. Nu lăsaţi impresia că România devine un stat poliţienesc sau un stat de drepţi', a afirmat Tăriceanu.

El a adăugat că acţiunea de silire a acestor societăţi de televiziune de a evacua sediul în cinci zile este în fapt o acţiune de suprimare a libertăţii de exprimare.

[citeste si]

'Putem să vorbim foarte mult despre temeiurile legale, despre modul cum s-au derulat procedurile, despre modul în care funcţionează instituţiile din subordinea Guvernului, dar realitatea rămâne şi nu putem accepta un abuz cu temei legal care are drept consecinţă limitarea sau suprimarea libertăţii de exprimare, mai ales în statul de drept', a adăugat Tăriceanu. El a arătat că 'această acţiune pune în evidenţă o trăsătură constantă a statului că îşi tratează cetăţenii ca pe nişte suspecţi, sunt ameninţaţi cu supravegherea constantă, sunt ameninţaţi cu expunerea publică, cu încătuşarea şi mai nou cu evacuarea forţată'.

'Statul, domnule prim-ministru, nu poate recurge la intimidare şi violenţă şi sub aparenţă legală, decât sacrificând cele mai elementare principii democratice', a subliniat Tăriceanu. Senatul i-a solicitat premierului Dacian Cioloş să vină miercuri în plen ca să explice acţiunea instituţiilor din subordinea Guvernului la adresa televiziunilor trustului Intact. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel