Tăriceanu: Atitudinea denotă o complicitate a președintelui cu actualul procuror general

Tăriceanu
Tăriceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a explicat, în cadrul emisiunii "Ediție Specială" de la Antena 3, de ce organizația politică pe care o reprezintă nu a mers la consultări cu președintele Klaus Iohannis.

"Am văzut luările de poziție, succesive, ale Președintelui, în ultima perioadă. Suntem interesați de starea justiției, dar vrem, ceea ce am făcut în ultima perioadă a fost să repunem în drepturi Justiția, cu alte cuvinte să refacem independența judecătorilor. Am observat care sunt gravele abuzuri care s-au întâmplat în Justiție și care trebuie curmate, și unele au fost scoase la suprafață... Da, nu am mers la consultări pentru că, de fapt, nu au fost consultări. Președintele a invitat partidele, și din câte am văzut, mi s-a confirmat ce am anticipat, nu pentru consultări. Consultarea presupune ascultarea punctului de vedere a celor care sunt invitați, dacă subiectul era referendumul... în mod normal președintele ar fi trebuit să întrebe: sunteți de acord? Sunteți de părere că e bun, că e prost, că e oportun, că nu e oportun... Nu! Președintele a invitat partidele pe care să le anunțe că a hotărât să organizeze un referendum. Pentru treaba asta era suficientă o declarație publică și cu asta basta și nu trebuie să ne pierdem vremea. Mai mult de atât am refuzat să merg la aceste consultări, nu numai pentru că ele sunt formale ci pentru că ele de fapt maschează o dublă atitudine", a spus Tăriceanu.

Justiție corectă 

Acesta a mai adăugat că, "Pe de o parte, președintele spune: Vrem o Justiție corectă în România și, pe de altă parte nu dă nici un fel de răspuns la solicitarea pe care am făcut-o, în mod explicit, de a îl revoca din funcție pe actualul procuror general al României care s-a dovedit că a fost una dintre uneltele jalnice pe care le-a folosit regimul comunist în anii de represiune. Cum poate România, la 30 de ani de la căderea Comunismului să aibă în fruntea Procuraturii Generale un astfel de personaj precum este Augustin Lazăr. (...)  Această atitudine denotă un fel de complicitate a Președintelui cu actualul Procuror General. Și dacă președintele, se dorește sau dorește să se definească, autodefinească, ca un anticomunist cred că nu ar fi avut nimic altceva de făcut, ca, în primul moment în care au apărut la lumină informațiile absolut incredibile, compromințătoare despre activitatea lui Augustin Lazăr, în perioada comunistă, ar fi trebuit să-l revoce."

Vezi și: De ce nu-l revocă Iohannis pe Lazăr. Răspunsul dat lui Muntean la Cotroceni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel